Регистър на училищата

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ГАБРОВО, Град Габрово - Дейност

висш технически университет габрово

висш технически университет габрово, технически университет габрово, ту габрово, университети и колежи габрово

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ГАБРОВО
Дейност

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО е висше учебно заведение - наследник и духовен продължител на идеите на народните будители, създали в Габрово първото светско училище, днес ТУ Габрово.


Висшето учебно заведение, като престижен образователен и научен център, предлага качествено обучение в съответствие с нуждите на пазара на труда по модерни широкопрофилни бакалавърски и съвременни магистърски и докторски специалности в областта на техниката и технологиите, стопанските и социални науки.

 

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО е акредитиран от Международното сдружение по инженерна педагогика IGIP и от Европейската професионална асоциация за инженери FEANI.

 

Отличната образователната и научна дейност в ТУ Габрово се предоставя от висококвалифициран академичен състав, състоящ се от 240 души.

 

Съвременните методи за обучение, богатата материална база и социалните придобивки, са притегателна сила за възпитаниците на висшето училище.

 

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО взима участие в различни европейски образователни и изследователски програми и ползотворно си сътрудничи с много български и чуждестранни университети.

 

 

Контакти

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ГАБРОВО

Град Габрово, Община Габрово, ул. Хаджи Димитър 4
Телефон: 066801144
GSM: 0898969995
Факс: 066801155
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Габрово

СОУ РАЙЧО КАРОЛЕВ

СОУ РАЙЧО КАРОЛЕВ, Габрово

В училището има „Ресурсен кабинет” за индивидуална работа с деца със специални образователни потребности. Кабинетът е изграден с доброволчески труд на учителите и е оборудван от дарители н

VІ ОУ Иван Вазов

VІ ОУ Иван Вазов, Габрово

Град Габрово се намира в Северен централен регион на България,Община Габрово, Област Габрово. VІ Основно училище Иван Вазов, чието старо име е Митко Палаузов е основано през 1958 година. Училището е с