Регистър на училищата

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ГАБРОВО, Град Габрово - Дейност

висш технически университет габрово

висш технически университет габрово, технически университет габрово, ту габрово, университети и колежи габрово

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ГАБРОВО
Дейност

 

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО е висше учебно заведение - наследник и духовен продължител на идеите на народните будители, създали в Габрово първото светско училище, днес ТУ Габрово.


Висшето учебно заведение, като престижен образователен и научен център, предлага качествено обучение в съответствие с нуждите на пазара на труда по модерни широкопрофилни бакалавърски и съвременни магистърски и докторски специалности в областта на техниката и технологиите, стопанските и социални науки.

 

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО е акредитиран от Международното сдружение по инженерна педагогика IGIP и от Европейската професионална асоциация за инженери FEANI.

 

Отличната образователната и научна дейност в ТУ Габрово се предоставя от висококвалифициран академичен състав, състоящ се от 240 души.

 

Съвременните методи за обучение, богатата материална база и социалните придобивки, са притегателна сила за възпитаниците на висшето училище.

 

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ГАБРОВО взима участие в различни европейски образователни и изследователски програми и ползотворно си сътрудничи с много български и чуждестранни университети.

 

 

Контакти

ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ГАБРОВО

Град Габрово, Община Габрово, ул. Хаджи Димитър 4
Телефон: 066801144
GSM: 0898969995
Факс: 066801155
Интернет сайт: www.tugab.bg

Галерия

Още Училища в Град Габрово

Център за специална образователна подкрепа - Габрово

Център за специална образователна подкрепа - Габрово, Габрово

Центърът за специална образователна подкрепа - Габрово е специализирано заведение за обучение и възпитание на деца със специални образователни потребности. Води началото си от 1967 г., като п

ОУ ХРИСТО БОТЕВ

ОУ ХРИСТО БОТЕВ, Габрово

Основно училище Христо Ботев в град Габрово води началото си от далечната 1862 година, когато даскал Пенчо Гърбата открива първото училище. През своето 150 годишно съществуване училище Христо Ботев &n

ОУ НЕОФИТ РИЛСКИ

ОУ НЕОФИТ РИЛСКИ, Габрово

От своето създаване до днес ОУ НЕОФИТ РИЛСКИ гостоприемно отваря вратите си, за да въведе с любов своите възпитаници в тайнството на знанието. Започнало е със седем паралелки от осем учители, в настоя

СОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ

СОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ, Габрово

Мисия на училищетоосигурява пълен курс на задълбочена и качествена общообразователна подготовка на ученицитеформира личностти с висока интелектуална подготовка и култура, с ярко изразено гражданско