Регистър на училищата

ТРЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, Град Петрич

ТРЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Информация

ТРЕТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ


ІІІ Основно училище Гоце Делчев е учебно заведение в град Петрич.

 

През 2012 година празнува своята 125-годишнина.

 

Първото светско училище отваря врати в Петрич през 1873 година с първи учител Йеродякон Агапий Войнов от град Кюстендил.

 

Историята на училището започва да се пише в далечната 1888 година в двора на черквата Св. Николай.

 

В началото на ХХ век в Петрич има четири първоначални училища и една прогимназия - Петричка прогимназия Гоце Делчев.

 

Името си получава през 1913 година десет години след смъртта на Апостола на Македоно - Одринското освободително движение.


През 1934 година, тържествено е открита новата сграда на училището.

 

Училище Гоце Делчев се превръща в едно от духовните огнища на Петрич, което е дарило със светлината на знанието и човешките добродетели над пет хиляди ученици.

 

Светлият път на училището продължава и днес - напред и нагоре.

 

Днес ІІІ ОУ Гоце Делчев е модерно основно училище, в което се обучават 652 ученика в двадесет и осем паралелки от подготвителен до осми клас.

 

За обучението и реда в училище се грижи екип от високо квалифицирани преподаватели, отлични педагози с богат опит.

 

В училището работят две подготвителни групи, четиринадесет паралелки от първи до четвърти клас, дванадесет паралелки от пети до осми клас и осем групи на целодневна организация.

 

Децата от ПГ и учениците от първи клас се обучават в самостоятелни корпуси. 400-литровия аквариум в коридора на първокласниците е магнетично място. Всяка учебна стая има уникален дизайн.

 

Училището разполага с два компютърни кабинета, библиотека, физкултурен салон, фитнес зала, ресурсен кабинет и столова.

 

Училището се включва активно в реализирането на национални и международни проекти. През 2007/08 учебна година бяха одобрени и се реализираха четири проекта за развитие на учебната база и извънкласните дейности.

 

През 2012 година училището е едно от 81 пилотни училища в страната в което отвори врати ресурсен кабинет за работа с ученици със СОП по Програма Включващо обучение. Училището се включии и по проект УСПЕХ с осем клуба. През 2013/14 клубовете са деветнадесет от различни области - хуманитарни, природоматематически, изкуства, спорт и други.

 

ІІІ ОУ Гоце Делчев е училище с традиции и бъдеще. И всички усилия са подчинени на главната цел - Училище за всеки ден, през целия живот! Традиция и бъдеще в образованието! Всичко с много любов!

 

Контакти

Трето основно училище Гоце Делчев

Град Петрич, Община Петрич, ул. България 30
Телефон: 074561303, 074561304
GSM: 0893605264
Факс: 074561303
Email: gd03@abv.bg
Интернет сайт: www.gd03.org

Галерия

Още Училища в Град Петрич

Профилирана гимназия Пейо Яворов

Профилирана гимназия Пейо Яворов, Петрич

Профилирана гимназия Пейо Яворов, гр. Петрич е елитно учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа н

ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС

ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС, Петрич

Общински детски комплекс - Петрич е открит през есента на 1994 година и се помещава в Младежки дом на града. Правоприемник на Центъра за работа с деца и Ученическата спортна школа.

Още Училища в Община Петрич

Профилирана гимназия Пейо Яворов

Профилирана гимназия Пейо Яворов, Петрич

Профилирана гимназия Пейо Яворов, гр. Петрич е елитно учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа н