Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ, Град Кюстендил

даскал димитри кюстендил

даскал димитри кюстендил, основно училище

Галерия

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
Информация

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ

Oсновно училище Даскал Димитри е създадено през 1865 година в двора на църквата Св. Димитър под ръководството на Димитър Стоянов /Даскал Димитри/ .

 

През 1963 година училището се настанява в новопостроена сграда на бул. Дондуков 43, където се помещава и до днес.

 

Училище със сто и четиридесет и девет годишна история с приемственост в традициите, съхраняващи любовта към знанието и стремежа към усъвършенстване.

 

Учебното заведение разполага с модерна материална база, която включва петнадесет клсни стаи, четири занимални и специализирани кабинети по английски език, биология, химия, физика, два по информационни технологии, два по изобразително изкуство, пет по музика, по БДП и училищна библиотека. Спортни площадки по баскетбол, футбол, хандбал, пясъчник за дълъг скок, два физкултурни салона, оборудвани с различни спортни пособия. 

 

Екип от квалифицирани преподаватели, отлични педагози с богат опит се грижат за високото ниво но общообразователна подготовка.

 

Днес в училището се обучават около 450 ученици от първи до осми клас, разделени в двадесет паралелки, както и около 25 деца в ПДГ. 

 

Даскал Димитри е единственото основно училище в града, осигуряващо обучение в областта на изкуствата - изобразитлно изкуство, народно пеене, хореография, класически и народни музикални инструменти - пиано, цигулка, виолончело, китара, акордеон, тамбура.

 

Със своите постижения учениците, обучаващи се индивидуално в избрания от тях инструмент, се изявяват на местни и национални форуми, където печелят първи места.

 

Богатство за училището са и извънкласните форми за работа с учениците, които мотивират децата за пълноцено участие в образователно - възпитателния процес, развиват творческите им възможности и стимулират собстено мислене.

 

През 2007 година училищто спечели проект, финансиран по програма ФАР Добросъседство България - Македония. По този проект са установени партньорски връзки между две основни училища ОУ Даскал Димитри - Кюстендил и ОУ Йоаким Крчовски - Крива Паланка за културен обмен на дейности, популяризиращи културното наследство на съседните държави България и Македония.

 

Основните дейности по проекта са насочени към организиране и функциониране на клубове и майсторски класове, възможност за изява на учениците в различните области на изкуството. Крайната цел на проекта е провеждането на Детски фестивал на изкуствата в град Кюстендил с участието на ученици и от двете училища.


Възпитаниците на ОУ Даскал Димитри - Кюстендил посещават :

 

  • Клуб по Приложно и изящно изкуство
  • Клуб по Музика и танци
  • Клуб по Литературно творчество


Благодарение на отличната подготовка, която учениците получават, води до спечелване на много награди и призови места в различни конкурси.

 

Контакти

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ

Град Кюстендил, Община Кюстендил, бул. Дондуков 43
Телефон: 078522390, 078527452

Още Училища в Град Кюстендил

Езикова гимназия Д-р Петър Берон

Езикова гимназия Д-р Петър Берон, Кюстендил

Езикова гимназия Д-р Петър Берон, Кюстендил е учебно заведение с богата, тридесетгодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непоз

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ ЙОРДАН ЗАХАРИЕВ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ ЙОРДАН ЗАХАРИЕВ, Кюстендил

Професионална гимназия по икономика и мениджмънт Йордан Захариев се намира в град Кюстендил, ул. 19-ти февруари 28. Учебното заведение е създадено през 1944 година като Държавна търговска г