Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ, Град Кюстендил

даскал димитри кюстендил

даскал димитри кюстендил, основно училище

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
Информация

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ

Oсновно училище Даскал Димитри е създадено през 1865 година в двора на църквата Св. Димитър под ръководството на Димитър Стоянов /Даскал Димитри/ .

 

През 1963 година училището се настанява в новопостроена сграда на бул. Дондуков 43, където се помещава и до днес.

 

Училище със сто и четиридесет и девет годишна история с приемственост в традициите, съхраняващи любовта към знанието и стремежа към усъвършенстване.

 

Учебното заведение разполага с модерна материална база, която включва петнадесет клсни стаи, четири занимални и специализирани кабинети по английски език, биология, химия, физика, два по информационни технологии, два по изобразително изкуство, пет по музика, по БДП и училищна библиотека. Спортни площадки по баскетбол, футбол, хандбал, пясъчник за дълъг скок, два физкултурни салона, оборудвани с различни спортни пособия. 

 

Екип от квалифицирани преподаватели, отлични педагози с богат опит се грижат за високото ниво но общообразователна подготовка.

 

Днес в училището се обучават около 450 ученици от първи до осми клас, разделени в двадесет паралелки, както и около 25 деца в ПДГ. 

 

Даскал Димитри е единственото основно училище в града, осигуряващо обучение в областта на изкуствата - изобразитлно изкуство, народно пеене, хореография, класически и народни музикални инструменти - пиано, цигулка, виолончело, китара, акордеон, тамбура.

 

Със своите постижения учениците, обучаващи се индивидуално в избрания от тях инструмент, се изявяват на местни и национални форуми, където печелят първи места.

 

Богатство за училището са и извънкласните форми за работа с учениците, които мотивират децата за пълноцено участие в образователно - възпитателния процес, развиват творческите им възможности и стимулират собстено мислене.

 

През 2007 година училищто спечели проект, финансиран по програма ФАР Добросъседство България - Македония. По този проект са установени партньорски връзки между две основни училища ОУ Даскал Димитри - Кюстендил и ОУ Йоаким Крчовски - Крива Паланка за културен обмен на дейности, популяризиращи културното наследство на съседните държави България и Македония.

 

Основните дейности по проекта са насочени към организиране и функциониране на клубове и майсторски класове, възможност за изява на учениците в различните области на изкуството. Крайната цел на проекта е провеждането на Детски фестивал на изкуствата в град Кюстендил с участието на ученици и от двете училища.


Възпитаниците на ОУ Даскал Димитри - Кюстендил посещават :

 

  • Клуб по Приложно и изящно изкуство
  • Клуб по Музика и танци
  • Клуб по Литературно творчество


Благодарение на отличната подготовка, която учениците получават, води до спечелване на много награди и призови места в различни конкурси.

 

Контакти

Основно училище Даскал Димитри

Град Кюстендил, Община Кюстендил, бул. Дондуков 43
Телефон: 078522390, 078527452

Галерия

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДАСКАЛ ДИМИТРИ

Още Училища в Град Кюстендил

Езикова гимназия Д-р Петър Берон

Езикова гимназия Д-р Петър Берон, Кюстендил

Езикова гимназия Д-р Петър Берон, Кюстендил е учебно заведение с богата, над тридесет годишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото,

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ ЙОРДАН ЗАХАРИЕВ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ ЙОРДАН ЗАХАРИЕВ, Кюстендил

Професионална гимназия по икономика и мениджмънт Йордан Захариев се намира в град Кюстендил, ул. 19-ти февруари 28. Учебното заведение е създадено през 1944 година като Държавна търговска г