Регистър на училищата

ПЕТО СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ, Град Перник

перник

перник, 5 соу п р славейков, пето соу петко рачов славейков, 5 соу перник, училище петко рачов славейков перник, средно училище перник, соу перник

ПЕТО СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ
Информация

5-ТО СОУ Петко Рачов Славейков

5 СОУ П.Р.Славейков,  Перник е учебно заведение с общинско финансиране. Учебният процес на учениците се провежда в една смяна - сутрин. Учениците са от Първи до Дванандесети клас.

 

5-ТО СОУ Петко Рачов Славейков е утвърдило се конкуретноспособно училище, осигуряващо качествена подготовка на учениците за кандидатстване след седми, осми и дванадесети клас. В училището се обучават ученици в 22 паралелки. Приемът се извършва в 1 Профилирана паралелка с профил Технологичен - Информациоони технологии и 1 Непрофилирана паралелка. Във всяка се приемат по 26 ученика.

 

 

Прилагането на иновации във формите и методите на работа, обогатяват творческата дейност на учители и учениците. Осигуряването на безопасни условия на труд, обучението и възпитанието са главна грижа за учителския колектив. В училището приоритетно се набляга върху обучението на децата в овладяването на информационните технологии и на подготовката им по български език и литература. Базата на училището разполага с добре обзаведени компютърни кабинети, отлично подготвени преподаватели и учебен план, който осигурява допълнителни часове по тези дисциплини.

 

 

5 СОУ П.Р.Славейков, Перник разполага със спортни бази, осигуряващи отлични условия за спортни занимания на учениците. Пето средно общообразователно училище Петко Рачов Славейков, Перник разполага и със собствена библиотека.

 

 

Контакти

ПЕТО СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ПЕТКО РАЧОВ СЛАВЕЙКОВ

Град Перник, Община Перник, кв. Хумни дол, ул. Георги Мамарчев 2
Телефон: 076607042, 076602330

Още Училища в Община Перник