Регистър на училищата

68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ, Град София

68 соу

68 соу, 68 соу академик никола обрешков, 68 соу софия, академик никола обрешков

Галерия

68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ

68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ
Информация

68 СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ

 

68 Средно общообразователно училище Академик Никола Обрешков отваря врати през 1986 година в ж.к. Дружба 2 като ЕСПУ, за ученици от първи до дванадесети клас.

 

През първата година има 1080 ученици, а през следващата учебна година прага му прекрачват 2135 ученици.

 

След две години получава името на видния български математик академик Никола Обрешков, което носи с гордост и до днес.

 

От средата на деведесетте години училището работи по свои уникални учебни планове за шест годишно обучение след седми клас, които съчетават едногодишно интензивно изучаване на английски език и профилирана подготовка по математика, биология и химия в гимназиалния етап.

 

През учебната 1996/1997 година учебното заведение сключва договор за сътрудничество с посолството на Япония. Обзаведен е изключително модерен за времето компютърен кабинет, където японски преподаватели преподават информатика и информационни технологии на английски език.

 

Последният випуск, обучаван по тези учебни планове се дипломира успешно през 2003 година. Учениците, обучавани по този план са сред най - успешно реализиралите се в най - престижни ВУЗ в страната и в чужбина.

 

През 1999 година този учеен пла отпада след влизане в сила на Закона за степента на образование, общообразователния минимум и учебния план.


От 1999/2000 година започва прием на ученици от първи клас в паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство и СИП Религия в начален етап.

 

През учебната 2006/2007 година започва обучението и на шест годишни деца в подготвителна предучилищна група.

 

Днес учебното заведение разполага с три компютърни кабинета, кабинети с лаборатории по физика, химия и биология, кабинет по изобразително изкуство, кабинет по вероучение със стенописи и витражи, два физкултурни салони, богата библиотека, логопедичен кабинет, просторна актова зала, ученически стол и няколко спортни площадки в двора.

 

Голям принос за отличната подготовка на възпитаниците в 68 СОУ акад. Никола Обрешков има и екипа от квалифиоцирани преподаватели, отлични педагози с висока професионална подготовка.

 

Част от тях са автори на учебници, учебни помагала и са участвали в екипи за създаване на учебни програми.

 

Учениците под ръководството на своите учители участват в много проекти, изложби, олимпиади, конкурси и състезания, представяйки се достойно и печелейки различни награди.

 

Контакти

68 СОУ АКАДЕМИК НИКОЛА ОБРЕШКОВ

Град София, Община Столична, ж.к. Дружба 2, бул. Проф. Цветан Лазаров 122
Телефон: 029785059, 029785029
Факс: 029730756
Email: sou68@abv.bg
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Столична

17 Средно училище Дамян Груев

17 Средно училище Дамян Груев, София

17 Средно училище Дамян Груев с ранно чуждоезиково обучение, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейски

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище Изгрев е иновативно училище отворило врати през 2015 год. в район Панчарево, ул. Люляк 17. Целта и амбициите на екипа на ЧОУ Изгрев са следване традициите и педагогическия подх

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА, София

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА е иновативно училище с над 20-годишен опит. Част от международната верига училища, лицензирани от Немското културно министерство да подг

Британско училище в София

Британско училище в София, София

Британско училище в София – Училище на бъдещето! Британско училище в София е единственото училище в България със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство&ldq

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ 8-МИ И 10-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 Г. В ЧСУ “Петко Р. Славейков” езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получав

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА, София

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА, град София е учебно заведение с дългогодишна история и традиции. Безспорният авторитет на гимназията, се дължи на качеството