Регистър на училищата

Основно училище Васил Левски, Село Славяново

висококвалифицирани педагози славяново

висококвалифицирани педагози славяново, извор на знание село славяново, качествено и съвременно обучение славяново, качествено образование славяново, качествено обучение славяново, огнище на национални традиции славяново, основно училище васил левски славяново, основно училище славяново, оу васил левски славяново, педагози с богат опит славяново, предпочитано основно училище славяново, предпочитано учебно заведение славяново, съвременено учебно заведение славяново, утвърдено средище на духовна изява славяново, учебно заведение с богата история славяново, учебно заведение славяново, училище васил левски славяново, училище с добра материална база славяново, училище с добра подготовка славяново, училище село славяново, училище със запазени традиции славяново

Основно училище Васил Левски
Информация

Основно училище Васил Левски

Основно училище Васил Левски, Славяново е учебно заведение с богата история. Води началото си от далечната 1883 г. с първи учител Ангел Гавраилов.

 

Жадните за знание деца са много и училищната сграда се оказва недостатъчна, така през учебната 1904/1905 г. отваря врати ново училище, в което учат между 60 и 85 ученика обучавани от трима учители.

 

През учебната 1914 /1915 г. в село Славяново е открито класно училище / прогимназия /.
Двете вете учебни заведение са обединени през 1953 / 1954 г. в едно основно училище, ппомещаващо се в сградата на днешното основно училище.

 

През 1961 / 1963 г. за нуждаещите се възпитаници на училището от селата Долец, Берковски, Баба Тонка е построено общежитие и кухня със столова.

 

През 1983 г. учебното заведение е наградено с орден „Св. Св. Кирил и Методий” по повод тържествата посетени на вековния юбилей.

 

След разрушителното земетресение през 1986 г. е построена нова сграда, която отваря врати през 1989 г. и в която към днешна дата се водят учебни занятия.

 

134 години ОУ В. Левски, Славяново гради своя облик на училище с богата история, утвърдено средище на духовна изява и огнище на национални традиции.

 

Съвременено учебно заведение, с добра материална база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

ОУ В. Левски, Славяново е с курс на обучение от първи до осми клас. Учебните занятия се провеждат едносменно - само сутрин. Училището е с общинско финансиране.

 

Материално - техническата база е съвременна, с напълно оборудвани кабинет по различните предмети, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

 

Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит, полагат грижи за своите малки възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.

 

Днес училището е утвърдено средище на духовната изява и огнище на националните традиции.

 

Учебното заведение заема централно място в образователната система на Общината.

 

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.

  

Директор на ОУ В. Левски, Славяново е г-жа Боряна Николова.

 

Контакти

Основно училище Васил Левски

Село Славяново, Община Попово, ул. Първи май 15
Телефон: 060342225

Още Училища в Община Попово

Професионална гимназия по техника и лека промишленост

Професионална гимназия по техника и лека промишленост, Попово

Професионална гимназия по техника и лека промишленост град Попово е училище с дългогодишна история, доказала своето достойно място в образователната система. Води своето начало от далечн

Професионална гимназия по селско стопанство Никола Пушкаров

Професионална гимназия по селско стопанство Никола Пушкаров, Попово

Професионална гимназия по селско стопанство Никола Пушкаров град Попово е учебно заведение с дългогодишна история и традиции. Води своето начало от далечната 1958 година като Селскостопански

ОУ АНТОН СТРАШИМИРОВ

ОУ АНТОН СТРАШИМИРОВ, Светлен

Китното селце Светлен е разположено в Североизточния регион на България, Община Попово, Област Търговище. В село Светлен се намира Основното училище, което носи името на великия български писате