Регистър на училищата

Основно училище Васил Левски, Село Славяново

качествено и съвременно обучение славяново

качествено и съвременно обучение славяново, огнище на национални традиции славяново, основно училище васил левски славяново, основно училище славяново, оу васил левски славяново, педагози с богат опит славяново, съвременено учебно заведение славяново, утвърдено средище на духовна изява славяново, учебно заведение с богата история славяново, учебно заведение славяново, училище васил левски славяново, училище с добра материална база славяново

Основно училище Васил Левски
Информация

Основно училище Васил Левски

 


Основно училище Васил Левски, Славяново е учебно заведение с богата история. Води началото си от далечната 1883 г. с първи учител Ангел Гавраилов.

 

Жадните за знание деца са много и училищната сграда се оказва недостатъчна, така през учебната 1904/1905 г. отваря врати ново училище, в което учат между 60 и 85 ученика обучавани от трима учители.

 

През учебната 1914 /1915 г. в село Славяново е открито класно училище / прогимназия /.
Двете вете учебни заведение са обединени през 1953 / 1954 г. в едно основно училище, ппомещаващо се в сградата на днешното основно училище.

 

През 1961 / 1963 г. за нуждаещите се възпитаници на училището от селата Долец, Берковски, Баба Тонка е построено общежитие и кухня със столова.

 

През 1983 г. учебното заведение е наградено с орден „Св. Св. Кирил и Методий” по повод тържествата посетени на вековния юбилей.

 

След разрушителното земетресение през 1986 г. е построена нова сграда, която отваря врати през 1989 г. и в която към днешна дата се водят учебни занятия.

 

134 години ОУ В. Левски, Славяново гради своя облик на училище с богата история, утвърдено средище на духовна изява и огнище на национални традиции.

 

Съвременено учебно заведение, с добра материална база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

ОУ В. Левски, Славяново е с курс на обучение от първи до осми клас. Учебните занятия се провеждат едносменно - само сутрин. Училището е с общинско финансиране.

 

Материално - техническата база е съвременна, с напълно оборудвани кабинет по различните предмети, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

 

Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит, полагат грижи за своите малки възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.

 

Днес училището е утвърдено средище на духовната изява и огнище на националните традиции.

 

Учебното заведение заема централно място в образователната система на Общината.

 

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.

  

Директор на ОУ В. Левски, Славяново е г-жа Боряна Николова.

 

 

Контакти

Основно училище Васил Левски

Село Славяново, Община Попово, ул. Първи май 15
Телефон: 060342225

Още Училища в Община Попово

Професионална гимназия по селско стопанство Никола Пушкаров

Професионална гимназия по селско стопанство Никола Пушкаров, Попово

Професионална гимназия по селско стопанство Никола Пушкаров град Попово е учебно заведение с дългогодишна история и традиции. Води своето начало от далечната 1958 година като Селскостопански

ОУ АНТОН СТРАШИМИРОВ

ОУ АНТОН СТРАШИМИРОВ, Светлен

Китното селце Светлен е разположено в Североизточния регион на България, Община Попово, Област Търговище. В село Светлен се намира Основното училище, което носи името на великия български писате