Регистър на училищата

БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР, Град Варна

БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
Информация

БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

 

Български морски квалификационен център е със седалище град Варна.

 

Разработва и провежда курсове за професионална квалификация, повишаване на квалификацията, симулаторни курсове, курсове специална, допълнителна и езикова подготовка на морски лица, курсове за придобиване на степени професионална квалификация на ІІІ степен и други на всички, желаещи да изградят и усъвършенстват знанията и уменията си и да се подготвят за успешно заемане на предпочитаните от тях морски професии.

 

Разполага със следните катедри :


Катедра - Корабни енергетични машини и механизми е специализирана към разработване и провеждане на курсове за първоначално обучение на механици на всички нива - от моторист до главен механик, както и за допълнително специализирано обучение за повишаване на знанията и подобряване на ученията на корабни механици.


Катедра - Специализирана езикова подготовка провежда курсове по общ и специализиран морски английски език - дългосрочни курсове по общ английски език на всички нива от абсолютно начинаещи до напреднали. Ръководител на катедрата кдп. Дамян Гилев, тел. 052380537, e-mail dgilev@bmtc-bg.com.


Преподавателите от тази катедра разработват и провеждат курсове за опресняване и повишаване на знанията и подобряване на ученията на палубни офицери от търговския флот.


Катедра Безопасност и сигурност в корабоплаването провежда обучения по изискванията на Международната конвенция STCW 78', по одобрени програми от Изпълнителна агенция Морска администрация. Провежда курсове за - безопасно корабоплаване, лична безопасност и социални отговорности, основна подготовка по въпросите на безопасността оцеляване на море, противопожарна подготовка и пъра медицинска помощ.


Плаващата учебна база Петър Берон е разположена на едноименния кораб, закотвен в канала на Варненското езеро, в Южна промишлена зона. Корабът е пригоден за обучение на морски лица в реални условия. Тук се обучават моряци, мотористи, фитери, рулеви и други. Корабът е построен в Съндърланд - Великобритания. В непосредствена близост до кораба се намира и противопожарният полигон, на който се провеждат обученията в курсовете - Противопожарна подготовка и борба с пожари и Противопожарна подготовка за напреднали.


Отдел Учебно - административен и човешки ресурси - извършва цялостната дейност по координиране планирането и организирането на курсове, записване на индивидуални и корпоративни клиенти, съставяне, поддържане и съхраняване на цялата учебна документация на курсовете, администриране на тестове за оценка на езиковите умения, предпечатна подготовка на учебни материали, библиотечна дейност, подбор и наемане на преподаватели и помощен персонал и други.


Български морски квалификационен център Варна следва политика за непрекъсвато подобрение качеството на предлаганите учебни продукти и запазаване на авторитета си на учебна институция, като продължава да подобрява, разширява и обогатява със собствени средства учебно - материалната си база. За целта през 2011 година беше изграден и първия в България виртуален кораб - резултат от интегрирането на симулатора на машинно отделение и мостик.

 

Контакти

БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

Град Варна, Община Варна, Ул. Васил Друмев 73
Телефон: 052380575, 0523080534, 052308517
GSM: 0888317054, 0884779051
Факс: 052302503
Email: bmtc@bmtc.bg
Интернет сайт: www.bmtc.bg

Галерия

БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР
БЪЛГАРСКИ МОРСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

Още Училища в Град Варна

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна е едно от най - реномираните професионални учебни заведения в страната. Училище с богата история, която пр

Основно училище Константин Арабаджиев

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна е с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя къ