Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА, Град Варна - Обучение

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
Обучение

Обучение

Основно училище Капитан Петко войвода предлага следните форми на обучение:


Полудневна детска градина - се приемат деца от три до пет години. Обучението се извършва по програма, утвърдена от МОН.


Подготвителна група - дава възможност на децата да придобият самочувствие и увереност в своите способности. Там те по непринуден и увлекателен начин преминават от детска към училищна среда.

 

Начален етап - от първи до четвърти клас. Обучението се осъществява по утвърден учебен план със ЗИП – БЕЛ, математика, ИКТ, английски език и модули ФВС. Началните учители са висококвалифицирани специалисти, работещи с внимание, коректност и грижа за децата. Участват във форми за квалификация на общинско и национално ниво и прилагат интерактивни методи на обучение. Успехът на класовете е Много добър. Във всички класове се работи по допълнителни учебни помагала, утвърдени от МОН, като по този начин се постига по-плътна ангажираност на децата и по-добро ниво на знания и умения.


Прогимназиален етап - от пети до осми клас. Обучението се осъществява по утвърдени от МОН учебни планове в общообразователни и специализирани паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство и ФВ и спорт - ръгби. Приоритет са чуждоезиковото обучение по английски език и обучението по информационни технологии.
Всички учители притежават висока професионална квалификация и богат педагогически опит. В преподавателската си дейност използват разнообразни съвременни методи и техники, чрез които постигат високи резултати.


Компютърно обучение - от 2003 година в училището има оборудван компютърен кабинет и се провеждат часове по информационни и комуникационни технологии с учениците от начален етап. Те с интерес изучават и усъвършенстват компютърните си умения.


Паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство :
В художествената паралелка учениците изучават изящни и декоративни приложни изкуства под ръководството на г-жа Р. Стойкова. Участват в общински, регионални, национални и международни изложби и конкурси, на които се представят отлично и печелят призови места.


Паралелки с разширено изучаване на ФВ и спорт - ръгби :
Единствена по рода си в България спортна паралелка, разкрита съвместно със СК Ръгби – Варна и БФРъгби. В нея са включени момчета и момичета. Обучението им по спортна подготовка се осъществява от г-жа К. Карова и треньори от СК Ръгби - Варна.
Малките спортисти участват в национални състезания, на които печелят призови места.


В Полуинтернатната група са обхванати ученици от първи до четвърти клас. Материално - техническата база на училището предоставя възможност за разнообразното протичане на часовете по самоподготовка, спорт и занимания по интереси.

 

Контакти

Основно училище Капитан Петко войвода

Град Варна, Община Варна, кв. Галата, ул. Капитан I ранг Георги Купов
Телефон: 052378434
GSM: 0896639106
Факс: 052378434
Интернет сайт: ou-kap-petko.com

Галерия

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА
ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА

Още Училища в Община Варна

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна е едно от най - реномираните професионални учебни заведения в страната. Училище с богата история, която пр

Основно училище Константин Арабаджиев

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна е с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя къ