Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ, Село Ново Паничарево

основно училище ново паничарево

основно училище ново паничарево, оу христо ботев ново паничарево, ново паничарево, основно училище христо ботев, училище христо ботев ново паничарево

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ХРИСТО БОТЕВ
Информация

Официално е прието, че годината на основаване на училището в село Ново Паничарево, е 1881 година.

 

 

Строежът на сградата, където се намира понастоящем ОУ Христо Ботев, е започнал през 1925 година. Финансирането е било осигурено частично от Общината, а останалата част от работата е следствие на доброволен труд на населението.

 

 

Строителните работи, по строежа на сградата на Основно училище Христо Ботев, приключват през 1927 година когато е обявена и започва първата учебна година в новото училище. Оттогава учебното заведение носи името на българския патриот, поет и революционер Христо Ботев.

 

 

Най-новата история на ОУ Христо Ботев, Ново Паничарево датира от 90-те години на миналия век. Тогава са извършени подобрения на материалната и учебната база на училището, формиран е училищен хор, който и до днес е основата на всички училищни тържества.


Училището разполага с нов кабинет по история и география, компютърен кабинет. Провеждат се часове СИП по ИКТ в средния курс на обучение.

 

 

 

През годините на усърдна и упорита работа, колективът на Основно училище Христо Ботев, Ново Паничарево изпълнява своята мисия - да осигури пълноценно ограмотяване, образование и възпитание на учениците и да развие техните личностни качества, дарби и таланти чрез ЗП, ЗИП, СИП и извънкласните форми на работа.

 

 

„Кредо на училището - знаещите, можещите и находчивите намират по-бързо и лесно мястото си в живота.“

 

 

Контакти

Основно Училище Христо Ботев

Телефон: 055048379
GSM: 0879919076

Галерия

Още Училища в Община Приморско