Регистър на училищата

ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ, Град Силистра

Галерия

ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ
ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ
ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ
ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ

ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ
Информация

ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ

Професионална гимназия по лека промишленост „Пенчо Славейков” за първи път отваря врати през учебната 1971/1972 г. като Професионално училище по текстил, съгласно Постановление  на МС № 13 от 01.07.1970 година. Училището е на подчинение на Министерството на леката прочишленост. Първият директор е Атанаска Тонева. Сградата се е помещавала зад днешния магазин „Била”. Училището започва да функционира с 2 паралелки: 1 по предачество и 1 по тъкачество, с двегодишен курс на обучение.
Днес в училището се обучават 164 ученика от 9 до 12 клас. Осемте паралеки включват специалностите „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил”;  „Производство на обекло от текстил”, „Козметика”, „Фризьорство” и ”Шивачество” - за ученици със специални образователни потребности. Училището разполага с две зали за спорт, едната от които е оборудвана със съвремнни уреди за фитнес; модерен компютърен кабинет, 4 добре оборудвани работилници за шевно производство, 2 кабинета за учебна практика по фризьорство и козметика, обзаведени и оборудвани с актуални прибори и пособия. Часовете по производствена практика са изведени и се провеждат извън училище, в реални условия на трудов процес, във водещи фирми и предприятия по съответното направление. На трудовия пазар учениците с успех реализират наученото в училище и представят достойно своите учители.

Контакти

ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ

Град Силистра, Община Силистра, ул. Седми септември 59
Факс: 086824119
Интернет сайт: 

Още Училища в Град Силистра

Основно училище Отец Паисий

Основно училище Отец Паисий, Силистра

Основно училище Отец Паисий, град Силистра е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизве