Регистър на училищата

ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ, Град Силистра

ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ
Информация

ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ

Професионална гимназия по лека промишленост „Пенчо Славейков” за първи път отваря врати през учебната 1971/1972 г. като Професионално училище по текстил, съгласно Постановление  на МС № 13 от 01.07.1970 година. Училището е на подчинение на Министерството на леката прочишленост. Първият директор е Атанаска Тонева. Сградата се е помещавала зад днешния магазин „Била”. Училището започва да функционира с 2 паралелки: 1 по предачество и 1 по тъкачество, с двегодишен курс на обучение.
Днес в училището се обучават 164 ученика от 9 до 12 клас. Осемте паралеки включват специалностите „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил”;  „Производство на обекло от текстил”, „Козметика”, „Фризьорство” и ”Шивачество” - за ученици със специални образователни потребности. Училището разполага с две зали за спорт, едната от които е оборудвана със съвремнни уреди за фитнес; модерен компютърен кабинет, 4 добре оборудвани работилници за шевно производство, 2 кабинета за учебна практика по фризьорство и козметика, обзаведени и оборудвани с актуални прибори и пособия. Часовете по производствена практика са изведени и се провеждат извън училище, в реални условия на трудов процес, във водещи фирми и предприятия по съответното направление. На трудовия пазар учениците с успех реализират наученото в училище и представят достойно своите учители.

Контакти

Професионална гимназия по лека промишленост Пенчо Славейков

Град Силистра, Община Силистра, ул. Седми септември 59
Факс: 086824119
Интернет сайт: www.pglp-silistra.com

Галерия

ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ
ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ
ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ
ПГЛП ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ

Още Училища в Град Силистра

Основно училище Отец Паисий

Основно училище Отец Паисий, Силистра

Основно училище Отец Паисий, град Силистра е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизве