Регистър на училищата

ПГ ПО ИКОНОМИКА Д-Р ИВАН БОГОРОВ, Град Варна

ПГ ПО ИКОНОМИКА Д-Р ИВАН БОГОРОВ
Информация

ПГ ПО ИКОНОМИКА Д-Р ИВАН БОГОРОВ

ПГ ПО ИКОНОМИКА Д-Р ИВАН БОГОРОВ е професионално училище, подготвящо средни икономически кадри с предприемачески дух, мотивирани да осъществяват бизнес.
7 май 1991 година. Училището се обособява като самостоятелно учебно заведение, като се отделя от Х ЕСПУ Антон Страшимиров с решение на Изпълнителния комитет на Областния народен съвет. Гимназията започва своето развитие като Х гимназия със срок на обучение до ХІІ клас. За изпълняващ длъжността директор е назначена Донка Мандаджиева.
15 септември 1991 година. Открива се първата учебна година за Х гимназия и първия випуск от двадесет и две паралелки. С решение на МОНК започва обучение по славянски езици - полски и чешки.
10 май 1992 година. На тържествения концерт на гимназията е дадено име на училището - Д-р Иван Богоров - в чест на видния български учен и възрожденец.
15 септември 1993 година. Посрещат се тържествено учениците, които след завършено основно образование започват своето обучението в паралелки с профил БИОЛОГИЯ, ИСТОРИЯ и ГЕОГРАФИЯ.
Декември 1995 година. Педагогическият съвет взема своето решение за преобразуване на училището в гимназия по икономика
11 април 1996 година. Със заповед №РД - 14 - 31 на Министъра на МОНТ - професор Илчо Димитров Х гимназия е преобразувана в Професионална гимназия по икономика.
Утвърдени са специалностите Стопански мениджмънт /2 паралелки след завършен седми клас/ и Икономика, управление и финанси на търговията /по 1 паралелка след седми и осми клас/.
В гимназията се обучават седемстотин и тридесет ученици в двадесет и осем паралелки по специалностите Предприемачество и мениджмънт, Банково дело, Застрахователно и осигурително дело, Митническа и данъчна администрация, Счетоводство, Бизнес администрация, Маркетинг, Търговия. 

Контакти

ПГ ПО ИКОНОМИКА Д-Р ИВАН БОГОРОВ

Град Варна, Община Варна, ж.к. Младост-2, ул. Иван Церов"
Телефон: 052747830, 052501006

Галерия

ПГ ПО ИКОНОМИКА Д-Р ИВАН БОГОРОВ

Още Училища в Община Варна

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна е едно от най - реномираните професионални учебни заведения в страната. Училище с богата история, която пр

Основно училище Константин Арабаджиев

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна е с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя къ