Регистър на училищата

ПГ ПО МЕХАНОТЕХНИКА ВЛАДИМИР КОМАРОВ, Град Силистра

ПГ ПО МЕХАНОТЕХНИКА ВЛАДИМИР КОМАРОВ
Информация

ПГ ПО МЕХАНОТЕХНИКА ВЛАДИМИР КОМАРОВ

ТЕХНИКУМЪТ
Годината е 1963 година!
29 март 
С решение на Министерството на народната просвета и със заповед № 1-11а в град Силистра се открива техникум по механотехника с директор инж. Георги Маринов Георгиев.
На 15.09.1963 година започва първата учебна година с екип от дванадесет учители, майстори, служители и сто и четиресет ученици. 
Още история
По това време е разформировано ВНВИСУ Г. Дамянов и цялата дейност на техникума по механотехника се насочва към прехвърляне на част от военното имущество за нуждите на новото училище. Получени са 3 хил. тома техническа, обществено-философска и художествена литература, разрези на двигатели марка Форд и Дайц, плакати, схеми и други нагледни средства.
До 14.09.1963 година седалището на техникума остава във Втора гимназия. През октомври същата година е издадена заповед за преместване на техникума в сградата на бившия дом на Народната армията, а един месец по-късно за учебни работилници са определени 2 учебни корпуса от лабораториите на ВНВУ Г. Дамянов. На ръце ученици и учители пренасят повечето от учебната техника. Монтирани са получените от МНП и от предприятията на Силистра първи тежки машини-стругове,фрезмашини и бормашини. За кратък срок е извършен ремонт на помещенията и отново цялото имущество на техникума се премества - този път в сградите в района на бившето военно училище. Старата казармена постройка е превърната в общежитие за седемдесет ученика.

Контакти

Професионална гимназия по механотехника Владимир Комаров

Град Силистра, Община Силистра, ул. Петър Бояджиев 29
Телефон: 086824154
Факс: 086824144
Интернет сайт: www.pgmt-komarov.com

Галерия

ПГ ПО МЕХАНОТЕХНИКА ВЛАДИМИР КОМАРОВ

Още Училища в Град Силистра

Основно училище Отец Паисий

Основно училище Отец Паисий, Силистра

Основно училище Отец Паисий, град Силистра е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизве