Регистър на училищата

Средно училище Отец Паисий, Град Враца - Профили

авторитетно учебното заведение враца

авторитетно учебното заведение враца, висококвалифицирани педагози враца, добро учебно заведение във враца, извор на знание враца, качествено обучение враца, наложило се учебно заведение враца, педагози с богат опит враца, предпочитано средно училище враца, профелирано средно училище враца, профелирано учебно заведение във враца, средно училище отец паисий, средно училище отец паисий враца, су враца, су град враца, су отец паисий, су отец паисий враца, су отец паисий град враца, толерантно педагогическо общуване враца, утвърдило се учебно заведение враца, учебно заведение враца, училище с добра база враца, училище с добра подготовка враца, училище със запазени традиции враца

Средно училище Отец Паисий
Профили

СУ Отец Паисий е профилирано, с профили по музика, хореография и изобразително изкуство:

 

Профил Музика - съществува от първата година на създаването на училището като профилирано.

Стартира с профилирано обучение по народно и класическо пеене. Постепенно профилът се разнообразява и обогатява с различни инструменти / класически и народни . Прибавя се и клас по естрадно пеене. В момента в профила се изучават пиано, акордеон, китара, флейта, тромпет, саксофон, ударни инструменти, тамбура, гъдулка, народно, класическо и естрадно пеене.

Функционират средношколски смесен, хор, народен хор, камерен оркестър, фолклорна певческа група и студио. Възпитаниците на учебното заведение ежегодно участват в престижни национални и международни конкурси, където се представят успешно.

Голяма част от завършващите средно образование продължават обучението си във ВУЗ по изучавания профил. Голяма част от учениците са постигнали значими успехи на професионалната сцена не само в България, а и в чужбина. Шестима от възпитаниците на училището към настоящия момент работят в него като преподаватели по музика.

 

Профил Изобразително изкуство започва едновременно с профил Музика през учебната 1985/86 година, като двата профила са обединени в една паралелка. За кратко време интересът към него се повишава и от следващата учебна година двата профила съществуват със самостоятелни паралелки.

Ентусиазмът на първите учители и на учениците бързо дават резултати и присъствието на този профил става осезаемо не само в училището, но и сред врачанската общественост.

Успешно се развиват направленията: Изящно и Приложно изкуство. С интерес учениците се занимават с графични техники и малки пластики. Ежегодните пленери стават основа за създаване на професионално издържани творби, с които се запознава врачанската общественост на организираните от училището изложби.

След завършване на средното образование голяма част от възпитаниците на учебното заведение продължават образованието си по профила в Художествена академия - София и Великотърновския университет.

Някои от тях имат успешни участия в общи художествени изложби в страната и чужбина. Учениците от профил Изобразително изкуство успешно се изявяват на авторитетни Национални пленери, на национални и международни конкурси. Като учители по изобразително изкуство преподават няколко от възпитаниците на учебебното заведение.

 

Профил Хореография е най-младият от профилите в училището. Стартира с прием на осем ученика в смесена паралелка с профил Музика. Разкриването му запълва една ниша в град Враца, за което говори изключителният интерес към него от страна на ученици и родители.

За кратко време подготовката, която получават учениците от този профил ги превръща в гръбнака на всички танцови състави на територията на града. Професионалната работа на учителите по хореография във функциониращите в училището състави ги прави желани участници във всяко значимо събитие в културния живот на града и областта.

Танцови формации на училището успешно се представят на конкурси и фестивали, което повдига самочувствието им и ги мотивира да се занимават с танцово изкуство. Изключително висок е процентът на реализация във ВУЗ след завършване на средно образование.

Част от възпитаниците играят в някои от най-престижните ансамбли за народни песни и танци в страната. Четирима от възпитаниците на училището към настоящия момент работят в него като преподаватели по хореография.

 

Контакти

Хотел Алегро

Град Враца, Община Враца, ул. Тодор Светослав № 15
GSM: 0882364601, 0882212695
Интернет сайт: otecpaisii.com

Средно училище Отец Паисий

Галерия

Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий
Средно училище Отец Паисий

Още Училища в Град Враца

Начално училище Иван Вазов

Начално училище Иван Вазов, Враца

Начално училище Иван Вазов, град Враца е извор на знание, средище на духовна изява, огнище на национални традиции. Отворя врати през 1964 год., за да посрещне и да даде знания на своите люб

Регистър на училищата

ЦЕНТЪР ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПА Д-Р ПЕТЪР БЕРОН, Враца

ЦЕНТЪР ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПАД-Р ПЕТЪР БЕРОН е учебно заведение в регион Враца, за обучение на деца с умствена изостаналост и множество увреждания. Единственото специално училище, в коет

СОУ с паралелки за придобиване на професионална квалификация Мито Орозов

СОУ с паралелки за придобиване на професионална квалификация Мито Орозов, Враца

СОУ с паралелки за придобиване на професионална квалификация Мито Орозов в град Враца е обособено специално към местата за лишените от свобода. Негов директор е Георги Ангелов Несторов. &n

СОУ НИКОЛА ВОЙВОДОВ

СОУ НИКОЛА ВОЙВОДОВ, Враца

СОУ „Никола Войводов” запазва най-добрите традиции в българското образование и ги интегрира с най-новите постижения от образователното пространство. Учителският колектив работи