Регистър на училищата

Средно училище Иван Вазов, Град Бургас

бургас

бургас, висококвалифицирани педагози бургас, извор на знание град бургас, качествено и съвременно обучение бургас, качествено образование бургас, огнище на национални традиции бургас, педагози с богат опит бургас, предпочитано средно училище бургас, предпочитано учебно заведение бургас, светилище на просвещението в бургас, средище на духовност и знание бургас, средно училище бургас, средно училище в град бургас, средно училище иван вазов бургас, су бургас, су иван вазов бургас, съвременно и модерно училище бургас, съвременно учебно заведение бургас, учебно заведение град бургас, учебно заведение с богата история бургас, училище бургас, училище иван вазов бургас, училище с добра материална база бургас, училище с добра подготовка бургас, училище с традиции бургас, училището за всеки ученик

Средно училище Иван Вазов
Информация

Средно училище Иван Вазов

Средно училище Иван Вазов - Бургас

 

Средно училище Иван Вазов, Бургас отворя врати през 1958 г., за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.


Учебно заведение с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут. Гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в град Бургас.

 

СУ Иван Вазов, Бургас получава редица отличия и награди. Най-важните сред тях са - 1971 г. – Златен медал и Почетна грамота от Министерския съвет. 1983 г. – Орден “Кирил и Методий” – ІІ степен, с Указ на Държавния съвет.

 

Учебното заведение заема централно място в образователната система на морския град. Училището е с общинско финансиране.


Разполага със съвременна материално - техническата база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.


На разположение на възпитаниците на СУ Иван Вазов са просторни класни стаи, дигитални и компютърни кабинети, кабинет по рехабилитация, ресурсен, психологичен и медицински кабинети, библиотека, училищен стол, физкултурен салон, спортна площадка с игрища - за футбол, баскетбол, волейбол, има фитнес кът и писта, школа по керамика и пластика.


В училището се обучават деца от І до ХІІ клас. Учебните занятия за всички ученици се провеждат на две смени.


Учебната дейност протича съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката планове и програми.


СУ Иван Вазов град Бургас осигурява достъпно образование за всеки ученик и обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз.


Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение.


Учениците получават профилираната подготовка, която им дава възможност за формиране на трайни и задълбочени знания и компетентност, получават отличната подготовка, която им гарантира успешно представяне на олимпиади, състезания, външно оценяване и кандидатстудентски изпити.


Възпитаниците на учебното заведение имат възможност да развиват своите творчески и физически умения и да усъвършенстват способностите си в часовете по свободноизбираема подготовка.


Безспорният авторитет на учебното заведение, се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати. През годините то се е утвърдило като водещо учебно заведение в град Бургас.


Екип от отлични педагози полагат грижи за формиране на личности с висока интелектуална подготовка и култура.


Репутацията на СУ Иван Вазов, Бургас се гради върху солидните традиции на учебното заведение, както и славата на завършили образованието си в него.


Училището се гордее с имената на известни юристи, икономисти, лекари, политици, които са учили в него. Петя Дубарова и олимпийският шампион по бокс Георги Костадинов са част от почетния списък. Известни актьори като Димитър Рачков, Тончо Токмакчиев, Христо Симеонов и Емил Марков също са възпитаници на учебното заведение.


През всичките тези, немалко години СУ Иван Вазов, Бургас е извор на знание и мъдрост, стремейки се да създава обективни възможности за отлична подготовка, която води до последваща пълноценна реализация на възпитаниците си.


Директор на учебното заведение е г-н Виктор Григоров.

 

Контакти

Средно училище Иван Вазов

Град Бургас, Община Бургас, бул. Христо Ботев 42
Телефон: 056817693, 056817690
GSM: 0893354605
Интернет сайт: ivazov-burgas.com

Галерия

Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов
Средно училище Иван Вазов

Още Училища в Град Бургас

Вечерно средно училище Захари Стоянов

Вечерно средно училище Захари Стоянов, Бургас

Вечерно средно училище Захари Стоянов, Бургас е училище с дългогодишна история, утвърдило се като средище на висока култура, творчество и образованост. Училище с ясна визия за бъдещото с

Професионална Техническа Гимназия

Професионална Техническа Гимназия, Бургас

Професионална техническа гимназия е ново, модерно учебно заведение в град Бургас, кв. Акации, ул. Беласица. Едно от авторитетните училища в България, подготовящо технически специалисти със ср

Средно училище Св. Св. Кирил и Методий

Средно училище Св. Св. Кирил и Методий, Бургас

СУ Св. Св. Кирил и Методий, Бургас е наследник на първото българско училище в града и е най-голямото училище в област Бургас. Учебното заведение е открито през 1869 г. от ро

Професионална гимназия по електротехника и електроника Константин Фотинов

Професионална гимназия по електротехника и електроника Константин Фотинов, Бургас

Професионална гимназия по електротехника и електроника Константин Фотинов отвориля врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пъ

Средно училище Петко Росен

Средно училище Петко Росен, Бургас

Средно училище Петко Росен, град Бургас е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестн

Професионална гимназия по химични технологии Акад. Н. Д. Зелинский

Професионална гимназия по химични технологии Акад. Н. Д. Зелинский, Бургас

Професионална гимназия по химични технологии Акад. Н. Д. Зелинский е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към нов