Регистър на училищата

ФИЛИАЛ - ВРАЦА КЪМ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ, Град Враца

ФИЛИАЛ - ВРАЦА КЪМ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ
Информация

ФИЛИАЛ - ВРАЦА КЪМ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - СОФИЯ

Филиал проф. д-р Иван Митев Враца е структура на Медицински Университет - София. Държавно учебно заведение, едно от структурните звена на Медицински университет, акредитация №886/01.08.2008 година. Всяка от специалностите в него е с програмна акредитация.

 

Медицински колеж - Враца е създаден през 1951 година. Новооткритата институция е създадена, за да покрие нуждите от средни медицински кадри в Северозападна България.

 

Започват години на упорита работа, през които са постигнати успехи при организация на учебния процес. Ръководството на училището работи в тясно сътрудничество с лекари от врачанската болница, която е база за провеждане на практическото обучение.

 

В продължение на десет години училището се утвърждава като учебно заведение, обучаващо фелдшери от десет окръга - бившите Врачански, Видински, Благоевградски, Ловешки, Михайловградски, Пазарджишки, Плевенски, Кюстендилски и Пернишки окръзи.

 

През 1961/1962 година в Института е разкрит и втори профил - медицинска сестра с обща квалификация, а през 1966 година - профил детска медицинска сестра. Разкритите специалности подготвят здравни работници за нуждите на бившите Врачански, Михайловградски и Видински окръзи. В института са обучавани стоматологични медицински сестри.

 

През 1984 година института се премества в нова сграда, когато бившият Окръжен съвет предоставя първи и втори етаж на корпус 1 в Ученически комплекс - град Враца, където се намира и до днес.

 

Учебното заведение разполага с осем лекционни зали, семинарни зали, девет учебни кабинета, библиотека, компютърна зала, богато техническо оборудване със съвременни средства за онагледяване, книжарница и студентско общежитие.

 

През 1990 година е открита нова специалност акушерка, а през 2004 година - медицинска козметика.

 

През 2009 година Медицински колеж - Враца е преобразуван във Филиал - Враца в структурата на Медицински Университет - София.

 

Контакти

Къща Шопови

Град Враца, Община Враца, ул. Раковски 26
Телефон: 092645176
Интернет сайт: www.medfilvr.com

Галерия

Още Училища в Град Враца

Начално училище Иван Вазов

Начално училище Иван Вазов, Враца

Начално училище Иван Вазов, град Враца е извор на знание, средище на духовна изява, огнище на национални традиции. Отворя врати през 1964 год., за да посрещне и да даде знания на своите люб

Средно училище Отец Паисий

Средно училище Отец Паисий, Враца

Средно училище Отец Паисий, Враца е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизв

Регистър на училищата

ЦЕНТЪР ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПА Д-Р ПЕТЪР БЕРОН, Враца

ЦЕНТЪР ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПАД-Р ПЕТЪР БЕРОН е учебно заведение в регион Враца, за обучение на деца с умствена изостаналост и множество увреждания. Единственото специално училище, в коет

СОУ с паралелки за придобиване на професионална квалификация Мито Орозов

СОУ с паралелки за придобиване на професионална квалификация Мито Орозов, Враца

СОУ с паралелки за придобиване на професионална квалификация Мито Орозов в град Враца е обособено специално към местата за лишените от свобода. Негов директор е Георги Ангелов Несторов. &n

СОУ НИКОЛА ВОЙВОДОВ

СОУ НИКОЛА ВОЙВОДОВ, Враца

СОУ „Никола Войводов” запазва най-добрите традиции в българското образование и ги интегрира с най-новите постижения от образователното пространство. Учителският колектив работи