Регистър на училищата

ЧАСТЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛЕЖ ПО ТУРИЗЪМ КОНСТАНТИН ФОТИНОВ, Град Варна

ЧАСТЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛЕЖ ПО ТУРИЗЪМ КОНСТАНТИН ФОТИНОВ
Информация

ЧАСТЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛЕЖ ПО ТУРИЗЪМ КОНСТАНТИН ФОТИНОВ

ЧАСТЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛЕЖ ПО ТУРИЗЪМ КОНСТАНТИН ФОТИНОВ е първото лицензирано училище от Национална верига училища по туризъм - гимназии и колежи Консатантин Фотинов.

 

Гимназията е открита със заповед на министъра на образованието и науката РД-14-83 от 25.07.1996 година. В осемнадесет годишната си история училището се утвърди като престижна образователна институция, подготвяща специалисти от средно мениджърско ниво за туристическата индустрия.


През учебната 2002 година Частен професионален колеж по туризъм Константин Фотинов получи лиценз - РД-14-197 от 09.09.2002 г.

 

Училището е първото по рода си на територията на Варна и съседните региони. Уникално е съчетанието между двете учебни заведения, кото перспектива и възможност по линията на продължаващото обучение.


Специалностите за обучение в колеж Константин Фотинов са акредитирани от Нов български университет. Това гарантира на завършилите колежа продължаване на обучението по специалността Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството в НБУ.

 

Гимназията и колежа са първите образователни институции, които са в основата на създадената през 2005 година - Национална верига училища по туризъм - гимназии и колежи Константин Фотинов.

 

ЧАСТЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛЕЖ ПО ТУРИЗЪМ КОНСТАНТИН ФОТИНОВ е учебно заведение съчетаващо образование с професия, придобиване на знания и компетентности, отговарящи на съвременните изисквания на пазара на труда и подбора на специалисти за туристическата индустрия.

 

Разполага с модерно оборудвани компютърни зали. Курсът на обучение по информатика е от IX клас до XII клас. Обучението включва изучаване на информатика, информационни технологии и информационни системи в туризма.

 

Разполага с лицензирани от МОН програмни продукти и високо квалифицирани преподаватели. За всеки ученик е осигурен персонален компютър и достъп до INTERNET.

 

Обучението в колежи Константин Фотинов е гарант за придобиване на средно образование, ІV степен на професионална квалификация и мениджърска правоспособност и е предпоставка за получаване на бакалавърска и магистърска степен.

 

За възпитаниците на учебното заведение са осигурени платени летни и зимни стажове, както в престижни български обекти така и в туристически комплекси в Република Германия.

 

ЧАСТЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛЕЖ ПО ТУРИЗЪМ КОНСТАНТИН ФОТИНОВ подготвя отлични професионалисти, владеещи няколко чужди езика, знаещи и можещи, компетентни и конкурентноспособни на българския и европейски пазар на труда. Подготвя новите лица на туризма в България!

 

СПЕЦИАЛНОСТИ

 

  • Организация на туризма и свободното време - курс на обучение - пет години
  • Организация на хотелиерството - курс на обучение - пет години
  • Мениджмънт в туризма - курс на обучение - пет години
  • Кетъринг - курс на обучение - пет години
  • Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения - курс на обучение - пет години
  • Туристическа анимация - курс на обучение - пет години
  • Селски туризъм - курс на обучение - пет години
  • Екскурзоводство - курс на обучение - пет години

 

 

Контакти

Семеен хотел Ренесанс

Град Варна, Община Варна, площад Възраждане 1
Телефон: 052611091
GSM: 0898489364
Интернет сайт: www.kfotinov.com

Галерия

Още Училища в Град Варна

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия Васил Левски, Варна е едно от най - реномираните професионални учебни заведения в страната. Училище с богата история, която пр

Основно училище Константин Арабаджиев

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна

Основно училище Константин Арабаджиев, Варна е с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя къ