Регистър на училищата

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА, Град София - Програма

авторитено частно училище софия

авторитено частно училище софия, иновативно училище веда, немска езикова диплома dsd ii, предпочитана частна гимназия софия, препоръчана частна гимназия софия, утвърдено dsd училище веда, утвърдено dsd училище софия, училище с дипломи cambridge certificate, училище с дипломи и сертификати sprachdiplom i, училище с дипломи и сертификати test daf, училище с изучаване на немски език веда, училище с чуждоезиково обучение по немски, частна гимназия веда, частна гимназия веда софия, частно средно училище веда, частно училище веда, частно училище веда софия, частно училище с изучаване на немски език веда, частно училище с чуждоезиково обучение софя, чпг веда, чпг веда софия, чуждоезиково обучение веда софия, чуждоезиково училище веда

Галерия

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА
Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА
Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА
Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА
Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА
Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА
Програма

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА

 

Немски език

 

Sprachdiplom


Обучението по немски език в гимназиалния курс обхваща периода от 8-ми до 12-ти клас. Начинаещите ученици в 8-ми клас изучават немски език 22 учебни часа седмично, разпределени между двама преподаватели, за да бъде обучението възможно най-разнообразно, всеобхватно и пълноценно.

 

В края на учебната година учениците получават сертификат за владеене на немски език на ниво В1 от Гьоте-институт.


DSD


Частно училище ВЕДА е част от групата на 23-те български училища с Немска езикова диплома DSD II (ниво B2/C1 по Общата Европейска езикова рамка), а дванадесетокласниците получават тази диплома, постигайки много добри и отлични резултати. Признание за успешна работа на училището по немски език в прогимназиалния етап е включването и в групата на училищата с Немска езикова диплома DSD I (ниво A2/B1 по ОЕЕР) и полученото разрешение учениците от 7-ми клас да положат този изпит, на който по принцип се явяват десетокласници.


Английски език


Обучението по английски език в гимназията на ЧСУ ВЕДА се ръководи от следните принципи:

 

Приемственост - Подготовката по английски език в прогимназиалния етап достига ниво В1 по общата европейска рамка. В 8-ми клас се започва с преговор и надграждане до достигане на ниво В2 в края на първи гимназиален етап (10-ти клас) и С1 в края на втори гимназиален етап (12-ти клас).

 

Амбиция - Традиционно, в зависимост от желанието и трудолюбието си, учениците от ВЕДА се явяват на изпити към Кеймбридж за получаване на сертификат за владеене на английски език: 6-ти клас Flyers/KET (А1 – A2); 7-ми клас PET (B1); 10-ти клас FCE (B2) и 12-ти клас CAE/IELTS (C1).


Сертификатите са с международно признание и служат за кандидатстване във висши учебни заведения в чужбина, както и за участие в различни курсове, програми и стажове включително и след завършване на училище.


Практичност/Приложимост - Балансирано развиване на основните езикови умения - слушане, говорене, четене, писане. Овладяването на граматиката и лексиката е в контекста на успешната комуникация на чуждия език - в диалог или при представяне на собствена разработка.


Израстване - Методиката на обучението по английски език цели да допринесе и за личностното развитие на учениците. В хода на обучението те опознават силните си страни, осъзнават стиловете си на учене и се научават да прилагат различни техники и стратегии на учене. Организират се разнообразни дейности в различни формати на работа - екипна и самостоятелна, за да се изградят в учениците необходимите умения - ефективно общуване, сътрудничество, гъвкавост, изобретателност, инициативност, лидерство.


Грижа - Холистичен индивидуален подход към учениците предвид интересите на учениците при избора на теми за разучаване/проучване и за проектни дейности, както и възможностите им при определяне на сложността на задачите и темпото на работа. Използват се реномирани учебни системи като база, която позволява задълбочаване и разширяване на познанията с допълнителни дейности и материали. При необходимост се провежда цикъл консултации с ученика или група ученици за постигане на определена педагогическа цел.

 

Успех - Учениците от ЧСУ ВЕДА ежегодно участват в различни състезания, конкурси и олимпиади по английски език, на които представят училището достойно и често извоюват призови места.

 

Компютърно обучение


Добре усвоените знания по немски език в 8-ми клас са изключително важни за ползотворната работа в обучението от 9-ти до 12-ти клас. Учениците прилагат своите компютърни умения при многобройните си презентации на немски и английски език, както в учебните часове, така и при работа по международните проекти.

 

Извънучилищни занимания


По време на учебната година учениците участват в олимпиади по немски език (училищна, регионална и национална); участват в национални и международни проекти на български и немски език; включват се според своите интереси в богатата извънучилищна дейност на гимназията, която включва: театрален кръжок, хор, модерен балет, футбол, волейбол, фитнес, плуване, ски и други.

 

Контакти

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА

Град София, Община Столична, ул. Иван Мърквичка 1
GSM: 0894685870, 0899889596
Интернет сайт: 

Още Училища в Град София

17 Средно училище Дамян Груев

17 Средно училище Дамян Груев, София

17 Средно училище Дамян Груев с ранно чуждоезиково обучение, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейски

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище Изгрев е иновативно училище отворило врати през 2015 год. в район Панчарево, ул. Люляк 17. Целта и амбициите на екипа на ЧОУ Изгрев са следване традициите и педагогическия подх

Британско училище в София

Британско училище в София, София

Британско училище в София – Училище на бъдещето! Британско училище в София е единственото училище в България със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство&ldq

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ 8-МИ И 10-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 Г. В ЧСУ “Петко Р. Славейков” езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получав

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА, София

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА, град София е учебно заведение с дългогодишна история и традиции. Безспорният авторитет на гимназията, се дължи на качеството

37 средно училище Райна Княгиня

37 средно училище Райна Княгиня, София

37 Средно училище „Райна Княгиня“, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в