Регистър на училищата

132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА, Град София

132 средно училище

132 средно училище, 132 средно училище софия, 132 су ваня войнова, 132 су софия, 132 училище ваня войнова, софия, средно училище ваня войнова, училище ваня войнова

132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
Информация

132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА

132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА

е създадено през 1957 г. като основно училище.

 

През учебната 1973/1974 г. са приети първите спортни паралелки, а от 1985 г. официално е обявено за средно спортно училище на ДФС „Славия”. Възпитаници на училището са много видни спортисти и личности, като Евгения Раданова, Албена Денкова, Матей Казийски и редица други.

 


След 1989 г. поради финансови проблеми държавата закрива по-голяма част от спортните училища. Това налага училището да търси нови възможности за оцеляване и развитие и така от 1993 г. то се ориентира към обучение по чужди езици и информационни технолигии.

 


От създаването си до днес училището е център на просветна и духовна дейност, като съумява да съхрани традициите на българското образование и в същото време да следи новите тенденции в образованието и да се опитва да е конкурентноспособно на съвремените методи и техники.

 


Въпреки икономическата и финасова криза през последните години училището, с помощта на Училищното настоятелство, успява да създаде 4 компютърни зали, видео зала и мултимедиен кабинет, подпомагащи обучението в профила ни „Информационни технологии”. Също така работи по различни проекти – „УСПЕХ”, „Без свободен час”, „Училището територия на ученици” – модул „Подкрепа на целодневното обучение на ученици от начален етап”, както и продължава партньорството си със „Заедно в час”.

 

 

От началото на учебната 2014/2015 годината успяхме:

 

  • да създадем подготвителна група за 5-6 годишни деца;

 

  • да станем първото екоучилище в България, създадено с партньорството на „Екопак България” АД;

 

  • работим заедно с Асоциация Родители по проект „Добре дошли в 5. клас родители”

 

  • открихме новоизградена площадка по БДП по проект „Аз и другите на пътя”,съфинансиран от Програма за опазване живота и здравето на децата като участници в пътното движение, на Столична община в подкрепа кандидатурата на София и Югозападен район за европейска столица на културата – 2019г.

 

  • спечелихме финансиране по проект „Спорт в училище – традиции и новости”, съфинансиран по програма за изпълнение на общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на „София – европейска столица на спорта през 2017 г.”

 

  • изградихме „МЕЧТАНАТА КЛАСНА СТАЯ”, също финансирана по проект, спечелен от нас.

 

  • стартирахме инициативата „ПОДГОТОВКА ЧРЕЗ СИМУЛАЦИЯ”, разработена изцяло от екипа ни. Началото на тази кампания поставихме с интерактивна симулация на реакция при горяща сграда

 

 

За целта в двора на училището беше монтирана мобилна пожарникарска стена за катерене във формата на сграда. Учениците влязаха в ролята на пожарникари, които се покатериха по „горящата” сграда, гасиха „пожара” и оказваха помощ на хората в нея.
Кампанията продължи с изработването на карнавални маски под ръководството на художничката Ива Пенчева, станала известна с най-дългата картина на България.
И завършихме, за тази учебна година, с една уникална туристическа обиколка на София, която нарекохме „Опознай София, за да я обикнеш”.

 

 

НАШАТА ВИЗИЯ е да изградим конкурентна образователна и възпитателна среда, която да насърчава и подкрепя всяка отделна личност в нейния стремеж към творческо и личностно развитие.

 

НАШАТА МИСИЯ:


132 СОУ „Ваня Войнова” се опитва чрез постоянната си работа да създава гаранции, че децата и младите хора, обучавани в училището, като част от съвременното демократично общество, придобиват нагласата, знанията и уменията, които са им необходими, за да учат цял живот, да се трудят и проявяват високо гражданско съзнание.

 

НАШИТЕ ЦЕЛИ:


За да бъде една промяна в положителна насока, то тя трябва да започне от горе на долу и в 132 СОУ „Ваня Войнова” тя се случва по този начин.


От една година училището има нов директор, който влиза в ролята не само на администратор, финансов или правен съветник, а заема и ролята на лидер, който наблюдава работата на преподавателите, като заедно акцентират върху подобряването на работата им и успеха на учениците.

 


Екипът на училището (част от него също е от тази учебна година в училището), ръководен, педагогически и непедагогически, се опитва да създаде у учениците култура на постоянно учене и предприемчивост.

 


От съществена важност за успеха на децата е работата с техните родители. В нашето училище се работи усилено в тази посока, защото само съвместните ни усилия ще мотивират учениците да бъдат толерантни, да им покажем възможностите, които им дава качественото образование, да ги накараме да повишат интереса си към учебния процес, да обогатим мирогледа им, да им помогнем да бъдат лидери.

 


Не трябва да се пренабрегва и работата на преподавателите, които постоянно мислят доколко адекватно са преподали материала си и как може да подобрят методите си на работа. Те търсят какво мотивира учениците, какви са техните интереси, за да могат да стигнат по-близо до тях и да им помогнат да подобрят резултатите си. Те също влизат в ролята на лидери, които поставят високи цели пред учениците и им показват как с упоритост и желание може да се преодолеят всички пречки към постигането на добри резултати.

 

 

Контакти

132. Средно общообразователно училище Ваня Войнова

Град София, Община Столична, бул. Цар Борис ІІІ 128
Телефон: 028552164, 028557107, 028562843
Интернет сайт: www.132sou-bg.org

Галерия

132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА
132 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ВАНЯ ВОЙНОВА

Още Училища в Община Столична

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов, София

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи

37 средно училище Райна Княгиня

37 средно училище Райна Княгиня, София

37 СУ Райна Княгиня, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните цен

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ 8-МИ И 10-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 Г. В ЧСУ Петко Р. Славейков езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получаване освен на бъ

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев, София

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи п

17 Средно училище Дамян Груев

17 Средно училище Дамян Груев, София

17 Средно училище Дамян Груев с ранно чуждоезиково обучение, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейски

Британско училище в София

Британско училище в София, София

Британско училище в София – Училище на бъдещето! Британско училище в София е единственото училище в България със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство&ldq

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София, София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София е извъучилищно обслужващо звено в системата на народната просвета, за организиран отдих и спорт. Школата съществува от 20