Регистър на училищата

4 основно училище Проф. Джон Атанасов, Град София

4 основно училище

4 основно училище, 4 основно училище джон атанасов софия, 4 оу проф джон атанасов софия, 4 тo оу проф джон атанасов, екип от отлични педагозите софия, качествено и достъпно обучение софия, квалифицирани преподаватели софия, културно образователен център в столицата, огнище на националните традиции софия, основно училище джон атанасов софия, оу джон атанасов, предпочитано основно училище в столицата, преподаватели с богат опит софия, препоръчано учебно заведение в столицата, софия, съвременено и модерно учебно заведение софия, утвърдено средище на духовната изява софия, утвърдено средище на знание софия, учебно заведение проф джон атанасов, училище с богата история и традиции в столицата, четвърто основно училище

Галерия

4 основно училище Проф. Джон Атанасов
4 основно училище Проф. Джон Атанасов
4 основно училище Проф. Джон Атанасов
4 основно училище Проф. Джон Атанасов
4 основно училище Проф. Джон Атанасов

4 основно училище Проф. Джон Атанасов
Информация

4 основно училище Проф. Джон Атанасов

4 основно училище Проф. Джон Атанасов е учебно заведение с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.

 

Води началото си от 1975 г., като основно учебно заведение под името Никола Йонков Вапцаров.

 

През 1984 г. основното училище прераства в ЕСПУ, приемайки 1-вия си випуск гимназиален курс.

 

От 1985 г. до 1998 г са разкрити паралелки с преподаване на руски и английски език, паралелки в горен курс с икономическа насоченост - Администратор-документалист, Банково дело и Митническо комисионерство.

 

През 2002 г.учебното заведение е преобразувано в 4 Основно училище, което от следващата година приема името 4 ОУ Професор Джон Атанасов.

 

43 години учебното заведение гради своя облик на съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в столицата.

 

Днес 4 ОУ Проф. Джон Атанасов е утвърдено средище на духовната изява и огнище на националните традиции.

 

Учебното заведение е с курс на обучение от първи до седми клас. Училището е с общинско финансиране.

 

Материално - техническата база е съвременна, с напълно оборудвани кабинет по различните предмети, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

 

Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит, полагат грижи за своите възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.

 

Тяхната мисия и цел е да предадат своите знания на учениците по най-достъпния за тях начин. Педагозите се стремят да предадат възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование.

 

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.

 

Приоритетите в обучителния процес в учебното заведение са:


- Ранното езиково обучение на децата


- Придобиването на компютърна грамотност


- Изграждането на конструктивно мислене


В 4 ОУ Проф. Джон Атанасов се извършва прием за предучилищна подготвителна група. Приемат се деца на възраст 5 и 6 години. Извършва се още прием на ученици в Първи клас.

 

 

В училището се провежда целодневно безплатно обучение. Набляга се на  чуждоезиковото обучение - английски, испански и руски език.

 

Изучават се и информационни технологии от 5 до 7 клас.

 

В училището се предлага разширено изучаване на математика в математически паралелки в 5,6 и 7 клас.


Други дейности:

 

СИП Религия; Извънкласни дейности - спорт, карате, баскетбол, шах, музика, танци - модерен балет, латинотанци, народни танци; Работа по проекти; Зелени училища; Тематични екскурзии, свързани с изучавания материал.

 

"Учим и се забавляваме!"

 

Директор на учебното заведение е г-жа Галина Шипкалиева.

 

Контакти

4 основно училище Проф. Джон Атанасов

Град София, Община Столична, ул. Тирана 12
Телефон: 028899726, 029790963, 028899626
Факс: 028899726
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Столична

ВИСША МЕЖДУНАРОДНА ШКОЛА - ТЕХНИЧЕСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО

ВИСША МЕЖДУНАРОДНА ШКОЛА - ТЕХНИЧЕСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО, София

Висшата международна школа - Техническо законодателство и управление на качеството е изградена през 1997 година чрез споразумение за съвместна дейност между Технически университет - София и TÜV A

51 СОУ ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА

51 СОУ ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА, София

51 СОУ Елисвета Багряна предлага:- Добре оборудвани кабинети и ателиета- 4 компютърни зали с достъп до Интернет- Видеозала- Богата библиотека- Висококвалифицирани преподаватели- Чуждоезиково об

Професионална гимназия по транспорт Макгахан

Професионална гимназия по транспорт Макгахан, София

Професионална гимназия по транспорт ”Макгахан” е създадена през 1968 година като звено за задоволяване на нуждите от автомонтьори, автокаросеристи и водачи на МПС в столичната транспортна

Професионална гимназия по железопътен транспорт Никола Корчев

Професионална гимназия по железопътен транспорт Никола Корчев, София

Професионална гимназия по железопътен транспорт Никола Корчев, София е учебно заведение с дългогодишна история и традиции. Правоприемник на Вечерния техникум по железопътен транспорт, разкрит