Регистър на училищата

4 основно училище Проф. Джон Атанасов, Град София

4 основно училище

4 основно училище, 4 основно училище джон атанасов софия, 4 оу проф джон атанасов софия, 4 тo оу проф джон атанасов, екип от отлични педагозите софия, качествено и достъпно обучение софия, квалифицирани преподаватели софия, културно образователен център в столицата, огнище на националните традиции софия, основно училище джон атанасов софия, оу джон атанасов, предпочитано основно училище в столицата, преподаватели с богат опит софия, препоръчано учебно заведение в столицата, софия, съвременено и модерно учебно заведение софия, утвърдено средище на духовната изява софия, утвърдено средище на знание софия, учебно заведение проф джон атанасов, училище с богата история и традиции в столицата, четвърто основно училище

4 основно училище Проф. Джон Атанасов
Информация

4 основно училище Проф. Джон Атанасов

4 основно училище Проф. Джон Атанасов е учебно заведение с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.

 

Води началото си от 1975 г., като основно учебно заведение под името Никола Йонков Вапцаров.

 

През 1984 г. основното училище прераства в ЕСПУ, приемайки 1-вия си випуск гимназиален курс.

 

От 1985 г. до 1998 г са разкрити паралелки с преподаване на руски и английски език, паралелки в горен курс с икономическа насоченост - Администратор-документалист, Банково дело и Митническо комисионерство.

 

През 2002 г.учебното заведение е преобразувано в 4 Основно училище, което от следващата година приема името 4 ОУ Професор Джон Атанасов.

 

43 години учебното заведение гради своя облик на съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в столицата.

 

Днес 4 ОУ Проф. Джон Атанасов е утвърдено средище на духовната изява и огнище на националните традиции.

 

Учебното заведение е с курс на обучение от първи до седми клас. Училището е с общинско финансиране.

 

Материално - техническата база е съвременна, с напълно оборудвани кабинет по различните предмети, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение на децата.

 

У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

 

Екип от висококвалифицирани преподаватели и педагози с богат опит, полагат грижи за своите възпитаници, обграждайки ги с много любов, за да изградят и развият тяхната личност.

 

Тяхната мисия и цел е да предадат своите знания на учениците по най-достъпния за тях начин. Педагозите се стремят да предадат възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование.

 

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания.

 

Приоритетите в обучителния процес в учебното заведение са:


- Ранното езиково обучение на децата


- Придобиването на компютърна грамотност


- Изграждането на конструктивно мислене


В 4 ОУ Проф. Джон Атанасов се извършва прием за предучилищна подготвителна група. Приемат се деца на възраст 5 и 6 години. Извършва се още прием на ученици в Първи клас.

 

 

В училището се провежда целодневно безплатно обучение. Набляга се на  чуждоезиковото обучение - английски, испански и руски език.

 

Изучават се и информационни технологии от 5 до 7 клас.

 

В училището се предлага разширено изучаване на математика в математически паралелки в 5,6 и 7 клас.


Други дейности:

 

СИП Религия; Извънкласни дейности - спорт, карате, баскетбол, шах, музика, танци - модерен балет, латинотанци, народни танци; Работа по проекти; Зелени училища; Тематични екскурзии, свързани с изучавания материал.

 

"Учим и се забавляваме!"

 

Директор на учебното заведение е г-жа Галина Шипкалиева.

 

Контакти

4. Основно училище Проф. Джон Атанасов

Град София, Община Столична, ул. Тирана 12
Телефон: 028899726, 029790963, 028899626
Факс: 028899726
Интернет сайт: 4ou.clients.info-top.com

Галерия

4 основно училище Проф. Джон Атанасов
4 основно училище Проф. Джон Атанасов
4 основно училище Проф. Джон Атанасов
4 основно училище Проф. Джон Атанасов
4 основно училище Проф. Джон Атанасов

Още Училища в Община Столична

202 Основно училище Христо Ботев

202 Основно училище Христо Ботев, Долни пасарел

202 Основно училище Христо Ботев, Долни Пасарел е учебно заведение с 145 годишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото,

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ 8-МИ И 10-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 Г. В ЧСУ Петко Р. Славейков езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получаване освен на бъ

64 Основно училище Цар Симеон Велики

64 Основно училище Цар Симеон Велики, София

64 Основно училище Цар Симеон Велики, град София е учебно заведение с богата история, изпълнена със събития, допринесли за сегашния вид и авторитет на учебното заведение. Отворило врати през

Британско училище в София

Британско училище в София, София

Британско училище в София - Училище на бъдещето! Британско училище в София е единственото училище в България със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство“ ил

71 Средно училище Пейо Яворов

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестн

27 Средно училище Акад. Георги Караславов

27 Средно училище Акад. Георги Караславов, София

27 СУ Акад. Георги Караславов, София е учебно заведение с дългогодишна история, утвърдило се като средище на висока култура, творчество и образованост. Отваря врати през 1978 год. в Столичния кв

17 Средно училище Дамян Груев

17 Средно училище Дамян Груев, София

17 Средно училище Дамян Груев, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичнит

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище „Изгрев“ е открито през 2015 г., изпълнява всички държавни образователни стандарти на МОН, като следва принципите за природосъобразен и здравословен начин на живот.