Регистър на училищата

ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ, Град София

doris tenedi

doris tenedi, english and german high school, excellent results, language school, language school doris tenedi, private school, private school doris tenedi, английска и немска езикова гимназия, дорис тенеди, езиково училище, езиково училище дорис тенеди, отлични резултати, частно езиково училище дорис тенеди, частно училище, частно училище дорис тенеди, чесу дорис тенеди

ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
Информация

ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ

 

УЧИЛИЩЕ "ДОРИС-ТЕНЕДИ"
23 години развитие и постижения

 

“Дорис-Тенеди” е едно от първите и най-голямото частно училище в България.


Повечето от нас са наясно какво значи пръв да създаваш нещо ново, започвайки от нула и да получиш международно признание за постигнатото.

 

 • От 1994г. училище “Дорис-Тенеди” работи по оргинална концепция за средното образование. В концепцията на училището са залегнали и се прилагат изисквания и норми, адекватни на съвременните Европейски образователни стандарти.

 

 • През 2000г. училището бе поканено да представи своята образователна концепция на Европейски образователен форум в Бордо – Франция.

 

 • Чуждоезиковото обучение в училище „Дорис-Тенеди“ следва световната традиция за овладяване на няколко чужди езика до завършване на гимназията и отговаря в пълна степен на Препоръките на Съвета на Европа „R(98)6“ от 17 март 1998г.

 

 • В училището преподават над 55 висококвалифицирани преподаватели, като немалка част от тях са хабилитирани лица от Българската академия на науките, Софийския университет(вкл. ИЧС), Нов български университет, Техническият университет и други престижни висши учебни заведения.

 

 • През последните години училището е имало гост-преподаватели от САЩ, Великобритания, Финландия и Япония.


Едно от първите частни училища в България успя да стане училище с традиции и доказан успех.


За изминалите години постигнатите резултати показаха, че оригиналната концепция и качественият екип работят отлично.

 

 • Випускниците на “Дорис-Тенеди” завършват средното си образование с английски и немски език на ниво “езикова гимназия” (С1), трети език (по избор) на комуникативно равнище (В1-В2), немска езикова диплома, британски сертификати за владеене ниво на езика, много високо общообразователно ниво, академична диплома по бизнес и мениджмънт и мотивация за сериозно развитие.

 

 • 100% от абитуриентите на всичките ни випуски постъпват веднага след завършване в престижни висши учебни заведения на България, САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Русия, Австрия, Италия, Испания, Холандия, Белгия, Полша и Гърция.

 

 • Около 10% от тях получават стипендии на база отличното си представяне.

 

 • Образователните стандарти, които покриват учениците на училището, се признават и оценяват високо от най-известните европейски и световни образователни институции, включително и от университети от “Бръшляновата лига” на САЩ.

 

 • През изминалите 23 години в „Дорис-Тенеди” учиха над 2500 деца от България, Австралия, Австрия, Белгия, Виетнам, Гърция, Израел, Индонезия, Китай, Ливан, Македония, Молдова, Полша, Русия, САЩ, Сирия, Словения, Сърбия, Турция, Чехия.

 

 • Училище “Дорис-Тенеди” работи в интерес както на своите ученици, така и на цялата образователна система на България.

 

 • През 2007г. – годината на приемането ни в Европейския съюз, делегация от 24 ученика на „Дорис-Тенеди” представи младежта на България в Европейския парламент в Стасбург по случай Денят на Европа – 9 май.

 

 • В рамките на проект на ЮНЕСКО през ноември 2008г. училището бе поканено да изпрати делегация от 48 ученика и организира художествена изложба на наши творби в Централното Кметство на Виена.

 

 • През 2003г. училището получи почетнен знак от Председателя на Европейския парламент, Председателя на Европейския конвент, Председателя на Европейската комисия и Председателя на Съвета на ЕС.

 

 • През 2008г. училището бе лицензирано като международен сертификационен езиков изпитен център на най-голямата изпитна организация на Великобритания - „Сити енд Гилдс”.

 

 • От 2009г. „Дорис-Тенеди” е Програмен партньор на Майкрософт.

 

 • Построихме една от най-модерните учебни бази, обявена за сграда на 2010г.

 

 • През 2010 г. училище "Дорис-Тенеди" бе удостоено от Съвета на европейската научна и културна общност със: сертификат "Почетен статут на институция с висок престиж и обществено признание в сферата на образованието", почетен знак „За принос в образованието на България" и златен печат на Съвета "За образцов мениджмънт в образованието".

 

 • През 2013г. училището получи статут на партньор на Френският културенц институт в България и правото да извършва подготовка за сертификационни изпити ДЕЛФ.

 

 • През пролетта на 2014г. ученици на «Дорис-Тенеди» отново извоюваха право да гостуват на Европейския парламент в Страсбург.

 

 • Училище “Дорис-Тенеди” получи Платинен статут в партньорската програма Addvantage 2017 на Британския съвет.

 

 • Резултатите, показани на матурите, националното външно оценяване и международните езикови сертификати са едни от най-високите в страната.

 

 • Основната цел на училището е да подготви своите ученици като мислещи и успяващи личности.

 

www.doristenedi.com 

 

 

Контакти

Частно езиково средно общообразователно училище Дорис Тенеди

Град София, Община Столична, кв. Бели брези, ул. Нишава 66
Телефон: 029523900, 029523901
GSM: 0889103901, 0889113700
Интернет сайт: www.doristenedi.com

Галерия

ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ
ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ ДОРИС ТЕНЕДИ

Още Училища в Община Столична

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознато

71 Средно училище Пейо Яворов

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестн

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ В 8-МИ, 9-ТИ И 11-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2024 - 2025 Г. В ЧСУ Петко Р. Славейков езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получаване освен

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище „Изгрев“ е открито през 2015 г., изпълнява всички държавни образователни стандарти на МОН, като следва принципите за природосъобразен и здравословен начин на живот.

6-то основно училище Граф Игнатиев

6-то основно училище Граф Игнатиев, София

6-то основно училище Граф Игнатиев, гр. София осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ценности.

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев, София

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи п

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София, София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София е извъучилищно обслужващо звено в системата на народната просвета, за организиран отдих и спорт. Школата съществува от 20

202 Основно училище Христо Ботев

202 Основно училище Христо Ботев, Долни пасарел

202 Основно училище Христо Ботев, Долни Пасарел е учебно заведение със 147-годишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото