Регистър на училищата

Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922, Град София - Школи и дейности

балетно студио веса тонова

балетно студио веса тонова, забавачка слънчо софия овча купел, културен и духовен център овча купел, народно читалище никола вапцаров, народно читалище никола вапцаров 1922, народно читалище софия овча купел, нч никола вапцаров 1922, нч никола вапцаров 1922 овча купел, нч никола вапцаров 1922 софия, средище за духовност софия овча купел, театрална трупа аля овча купел, фолклорен клуб огнено хоро, читалище никола вапцаров 1922, читалище никола вапцаров овча купел, читалище никола вапцаров софия, читалище никола йонков вапцаров

Галерия

Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922

Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922
Школи и дейности

Детска музикална школа клас Пиано:
През последните 3 десетилетия ръководител на школата по пиано е г - жа Силвия Манева. Пианото като инструмент е толкова популярно, че повечето от децата го избират за отправна точка в запознанството си в музиката. Тя работи с деца от най - ранна възраст, като ги въвежда в света на музиката чрез инструмента, изключително богат на звукови и изразни възможности. При подбора на материала се стреми да създаде у децата интерес и любов към музиката. За да се превърне обучението по пиано в увлекателна задача, разкриваща в тонови багри детския свят с неговата богата фантазия и светла емоционалност. Старае се да осъществи тясна връзка между музикално - художественото и техническо развитие, да подреди материала, като се съобрази със създаването и разширяването на слухово - музикалните и емоционални възприятия на децата с формирането на музикални образи и представи и свързването им с инструмента на базата на съвременните методични принципи. Търси и път за здрава връзка между нотен текст, слухови и двигателни представи за навик към прецизно слушане, анализ и самоконтрол. Нейните възпитаници са завоювали над 200 престижни награди от регионални, национални и международни конкурси и фестивали. Това са Мина Виячева, Инна Ценова, Йорданка Недкова, Марио Манев, Веселина Недкова, Теодор Карабельов, Атанас Янчев, Калина Янчева, Михаил Апостолов, Ния - Сирма Петрова, Андрея Манчева, Васа Атанасова и др. Отличните резултати са постигнати по различини пътища, които водят до главната цел. Изходната база - клавирна литература, отличаваща се с многогласния строеж на музикалната тъкан и отразените в нея характерни особености на пианото по отношение на специфичен тон и темброви възможности.
Музиката е свят на красота и съвършенство, а българският народ е богато надарен в музикално отношение и храни особена любов към музиката. Всяко дете трябва да се докосне до това вълшебство, което развива интелекта, облагородява и духовно извисява. Нито едно дете не бива да бъде лишено от това богатство, защото музиката е най - поетичното, най - могъщото и най - живото от всички изкуства.
Заниманията са индивидуални и се провеждат по предварително изготвен график от преподавателя.


Детска музикална школа клас Китара:
Достоен продължител на създадената ДМШ клас Китара през 70те-80те години на миналия век, е настоящият преподавател в нея Петър Цветков. Музикалните занятия възпитават волята, дисциплината и концентрацията, подобряват уменията за вграждане в социалната среда. Уроците са предназначени както за напълно начинаещи, така и за по-напреднали ученици. Заниманията се провеждат два пъти седмично, след предварително записване и изготвен график от преподавателя, съобразен с ангажираността на децата.


Детска вокална група "Сладкишчета":
ДВГ "Сладкишчета" е създадена е през 2014г с репетитор Радослав Стоименов. Възрастта на децата е от 5 до 14 годишна възраст. В детската вокална група се изучават детски песни от различни жанрове, което помага те да развиват вокалните си умения и артистични качества. ДВГ "Сладкишчета" се радва на много участия и сценични изяви: концерти, тържества и телевизионни предавания.
Заниманията се провеждат всяка събота от 13:45ч до 15:15ч.

 

Детска танцова школа - Балет "Емоция"
На 1 октомври 2013г е създаден Балет "Емоция" с хореограф Катя Ангелова. В школата се изучава класически балет, характерни и модерни танци, обща танцова култура. Г-жа Ангелова е професионалист с дългогодишен опит като хореограф и педагог. Със старанието, амбицията и опита си успява да запали в децата любовта към танца. През годините Балет "Емоция" беше отличен с множество награди на конкурси и фестивали. През 2017г. получи първа награда на XVI- тия Фестивал- конкурс на танцовото изкуство "Да открием таланта", организиран от ССНЧ, в раздел класически танц.
В балетната школа се подготвят деца за училища и висши учебни заведения в областта на танцовите изкуства. Някои от възпитаниците на г-жа Ангелова бяха успешно приети в НУТИ гр. София, в раздел модерен и класически балет.
Днес балетът се радва на нова зала, нови костюми и нови творчески завоевания. Интересът към танцовото изкуство е голям и се надяваме, че Балет "Емоция" ще продължи да ни радва с успехите си и занапред.
Заниманията се провеждат всяка събота в три възрастови групи: от 9:30ч до 10:30ч първа група; от 10:30ч до 12:00ч втора група; от 12:00ч до 13:30ч трета група.


Детска театрална школа "АлЯ" :
На 1 октомври 2015г. се създава ДТШ "АлЯ" от професионалните актьори Антоанета Палазова и Ивайло Аспарухов. От октомври 2016г. художествен ръководител на школата е Ивайло Аспарухов. ТШ "АлЯ" е място, в което децата доразвиват артистичните си умения, обогатяват въображението си, тренират паметта и сетивността си. В творческа атмосфера и театрална среда по-лесно децата могат да се освободят от притесненията и да преодолеят страховете си. Учат се на сценично поведение, художествено слово, основи и история на театъра. Възпитават своята култура на поведение на сцената и в живота.
От първото издание на театралния фестивал "Пинокио" - София, ДТШ "АлЯ" печели и първата си награда - Специалната награда на журито за спектакъла "Апостола на свободата"
През май 2017г. получава Първа награда за детския спектакъл "Меко казано", както и втора награда за женска и трета за мъжка роля при деца, от XIVтия Фестивал на читалищното театрално изкуство!
Заниманията се провеждат всяка неделя в две възрастови групи. Първа група за деца от 4г. до 6г. и втора група от 7г. до 16г. От януари 2018г ще бъде открита и трета възрастова група за големи, поради огромния брой желаещи да се занимават с театрално изкуство.


Театър "АЯ" при НЧ "Никола Йонков Вапцаров-1922":
Театралната трупа е основана през 2015г от актьорите Антоанета Палазова и Ивайло Аспарухов. Всяка събота от 11ч за малките деца се отварят кулисите на сцената, за да се разкрие пред тях вълшебният свят на кукления театър, в който "Приказките от стария куфар" оживяват. Тези спектакли се превърнаха в традиция. По този начин децата научават повече за българския народен фолклор и се възпитават в националните традиции, ценности и култура.


Детска езикова школа по английски език
Дългогодишен преподавател в езиковата школата е Лидия Светославова. Обучението се провежда в условия на естествено общуване и е една добра възможност да се избегнат езиковите бариери в бъдеще.
Моделът за цялостно възприемане на всичко се гради от комуникативният подход в обучението при децата и учениците. Те изцяло се потапят в езиковата магия и преподавателят общува с тях в достъпна за тях форма. По този начин се разширява логическото мислене на децата, общата им култура, обогатява ги като хора. Всеки нов урок разкрива нов свят, нова култура, нов начин на мислене и изразяване. Развиват своите познавателни способности и интелекта си.
Заниманията се провеждат два пъти седмично, по предварително уточнен график, съобразен с ангажиментите на децата, родителите и преподавателя.


Дамска вокална група "Наслада":
ДВГ "Наслада" е създадена преди 7 години с репетитор Радослав Стоименов. С високия си професионализъм и десетилетия сценичен опит Радослав Стоименов създава дамската вокална група от жени с различни професии, които ги събира любовта към музиката и пеенето. Репертоарът на групата е многожанров и включва: народни песни, обработен фолклор, стари градски песни, романси, поп музика, църковни песнопения и оперетни фрагменти. ДВГ "Наслада" има многобройни участия и концертни прояви в столицата и в страната. Талантливите певици и техният репетитор гостуват на много фестивали и участват в различни телевизионни предавания.
Репетициите на групата се провеждат всяка сряда от 16:00ч до 18:00ч.


Клуб "Луди, млади и игриви"- народни танци за начинаещи деца и възрастни:
През 2017г. Клуб "Луди, млади и игриви" отбеляза своята 1годишнина от създаването си. Ръководител на фолклорния клуб е Петя Гергова, която успява да събере хора от най-различна възраст, желаещи да се докоснат до магията на българските народни танци. Заниманията се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18:30ч до 20:00ч. Време, в което родители и техните деца, както и съпрузи, се учат и танцуват заедно, забавляват се и се сприятеляват.


Клуб "Хорцето"- народни танци за напреднали:
Хореограф на Клуб "Хорцето" е Петър Нецов. Участниците в клуба са хора на различна възраст и с различни професии, обединени от любовта към българския фолклор. В Клуб "Хорцето" е мястото за всеки, който иска да се докосне до българския бит и култура и желае да се потопи в магията на завладяващите ритми на българските танци под звуците на уникалната ни народна музика.
Репетициите се провеждат всеки четвъртък от 18:30ч до 20:00ч.


Спортен клуб "ЧЕРЕН ДРАКОН" :
Създаден е през 2005 година от двукратния световен шампион по традиционен Чън стил на Тай Чи , категория къси оръжия, Петър Драгоев.
В клуба основно се преподава Тай Чи, стилове Чън и Ян. Тай Чи е китайско бойно изкуство с дълга история, документирана още от времето на династия Тан (618 – 907). То е едно от най-известните бойни изкуства. Познато е като дълга поредицата от бавни и плавни движения, които се играят всяка сутрин в парка от хора в Китай и по целия свят. Тай Чи често се практикува като терапия, базирана на бойно изкуство, с цел подобряване на здравето и продължителността на живота. Инструктори в СК "Черен дракон" са: Петър Драгоев, Димитър Михайлов, Владимир Андреев, Андриан Бекяров, Йордан Тодоров. Заниманията са понеделник, вторник, сряда от 19:30ч до 21:00ч и в събота от 13:30ч до 15:30ч.


Пекити - с инструктор Стефан Михалков
Пекити-Търша система се основава на принципа на офанзивна защита срещу острие или пробивни оръжия. Същият принцип е функционален и за ръкопашен бой. Поради тази причина, в системата на Пекити-Търша, има само един принцип и движение - без значение, дали нападателят е въоръжен или невъоръжен. Тази структура позволява по-икономично използване на практика време и създава сигурност от разбиране на системата ,както и трупане на опит. Майсторството на набор от движения изисква упорита работа и пълна отдаденост. В Пекити-Търша Кали система майсторство се придобива чрез прилагане на движенията чрез дистанционен спаринг и близък технически обмен чрез използване на капаниране и контра атаки. ПТК предлага удобни и логични методи срещу силни противници - без значение дали са въоръжени или не. Заниманията се провеждат в събота от 16:00ч до 18:00ч и в неделя от 10:00ч до 12:00ч.

Контакти

Народно читалище Никола Йонков Вапцаров-1922

Град София, Община Столична, район Овча купел, бул. Цар Борис III № 132
Телефон: 028552048
GSM: 0892333341
Факс: 028552048

Още Училища в Град София

ВИСША МЕЖДУНАРОДНА ШКОЛА - ТЕХНИЧЕСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО

ВИСША МЕЖДУНАРОДНА ШКОЛА - ТЕХНИЧЕСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО, София

Висшата международна школа - Техническо законодателство и управление на качеството е изградена през 1997 година чрез споразумение за съвместна дейност между Технически университет - София и TÜV A

51 СОУ ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА

51 СОУ ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА, София

51 СОУ Елисвета Багряна предлага:- Добре оборудвани кабинети и ателиета- 4 компютърни зали с достъп до Интернет- Видеозала- Богата библиотека- Висококвалифицирани преподаватели- Чуждоезиково об

2 Средно общообразователно училище    Академик Емилиян Станев

2 Средно общообразователно училище Академик Емилиян Станев , София

2. СУ Акад. Емилиян Станев разполага с внушителна 4-етажна сграда с два корпуса, слънчеви и просторни класни стаи и кабинети, 2 физкултурни салона, актова зала, съвременна библиотека, книжарница, меди

19 средно училище Елин Пелин

19 средно училище Елин Пелин , София

19-то средно училище Елин Пелин, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичн