Регистър на училищата

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, Град Димитровград

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ
Информация

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ

Основно Училище Св. Св. Кирил и Методий - Димитровград води своето начало от далечната 1868 година.

 

Повече от 146 години ОУ Св. Св. Кирил и Методий - Димитровград е огнище на просвета и родолюбие, на възрожденски дух и новаторство.

 

През 1968 година училището се премества в сегашната нова триетажна сграда, която се намира в центъра на кв.Черноконево, ул. Милеви скали 8.

 

През 1969 година с Указ на Народното събрание училището е наградено с орден Кирил и Методий първа степен в чест на стогодишния юбилей за високи постижения в учението и труда.

 

През 2010 година е открит новия физкултурен салон, а през 2012 година е открита обновената сграда на училището.

 

През всичките тези години ОУ Св. Св. Кирил и Методий е извор на знание, на сила и красота. Съхранило миналото, живее в настоящето и чертае бъдещето.

 

Учениците коледуват, лазаруват, участват в празници на квартала, тържества, спортни празници и състезания, конкурси, печелят много награди.

 

Учебното заведение е триетажно, с два корпуса, административен сектор и два физкултурни салона  /голям и малък/. Обучението се провежда в петнадесет класни стаи и шест кабинета.

 

Разполага с добра материална база,  видеозала, фитнес - център, ресурсен кабинет, медицински кабинет, изложбена зала, кът на патрона и библиотека. Има два кабинета по ИТ, по химия, биология, физика, бит и технологии, БДП и ЧЕО. Класните стаи са оборудвани с бели дъски. Разполага с мултимедиен проектор.

 

Училището има голям двор с парково пространство, места за отдих, площадки по волейбол, футбол, баскетбол и лекоатлетическа писта.

 

Контакти

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ

Град Димитровград, Община Димитровград, кв. Черноконево, ул. Милеви скали 8
Телефон: 039128266
Интернет сайт: 

Още Училища в Град Димитровград

Още Училища в Община Димитровград

Средно училище Любен Каравелов

Средно училище Любен Каравелов, Димитровград

Средно училище Любен Каравелов, Димитровград е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непоз