Регистър на училищата

Професионална Техническа Гимназия, Град Бургас

гимназия с добра материална база бургас

гимназия с добра материална база бургас, добре обзаведено ученическото общежитие, желано място за отдих и самоподготовка, качественo обучение на специалисти, качествена подготовка на специалисти, климатизирано общежитие с интернет достъп, модерно обзаведени компютърни зали бургас, ново модерно учено зведение в бургас, оборудвана учебна работилница по топлотехника, обучение по радио и телевизионна техника бургас, професионална техническа гимназия бургас, птг бургас, разнообразие на извънучилищни дейности, специализирани кабинети с хранилища бургас, специалисти по вентилационни съоръжения бургас, специалисти по климатични съоръжения бургас, специалисти по отоплителни съоръжения бургас, специалисти по хладилни съоръжения бургас

Галерия

Професионална Техническа Гимназия
Професионална Техническа Гимназия
Професионална Техническа Гимназия
Професионална Техническа Гимназия
Професионална Техническа Гимназия
Професионална Техническа Гимназия
Професионална Техническа Гимназия
Професионална Техническа Гимназия

Професионална Техническа Гимназия
Информация

Професионална техническа гимназия

 

 

Професионална техническа гимназия е ново, модерно учено зведение в град Бургас, кв. Меден рудник, бул. Захари Стоянов.

 

Едно от авторитетните училища в България, подготовящо технически специалисти със средно образование. Учебното заведение задоволява интересите на младите хора към съвременните технически науки.

 

Прилагането на иновационни методи адаптира обучението, съобразявайки го с бързо променящите се условия на икономическия пазар и нуждата от качествени специалисти.

 

За да бъдат възпитаниците конкурентоспособни в променящите се условия на съвременния свят, училището адекватно реагира и въвежда нови учебни специалности в годините на своето развитие.

 

Професионалната техническа гимназия, Бъргас предлага подготовка на специалисти по климатични, вентилационни, отоплителни и хладилни съоръжения.

 

Учебната дейност протича съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката планове и програми.

 

Професионална техническа гимназия, Бургас разполага с добра материална база, включваща:

 

Специализирани кабинети с хранилища за учебно - техническите средства и техниката.

 

Модерно обзаведените компютърни зали с непрекъснатият достъп до интернет.

 

Кабинет за обучение по Радио и телевизионна техника, оборудван с мултимедия, компютър и лаптопи.

 

Учебна работилница по Топлотехника, оборудвана със стенд за монтаж на климатици, различни инструменти и уреди, необходими за провеждане на качествено обучение.

 

Професионална техническа гимназия, Бургас разполага с добре обзаведено ученическото общежитие, желано място за отдих и самоподготовка на възпитаниците. Стаи с по две или три легла, климатизирани, с интернет достъп, топлоподаване и кабелна телевизия. 

 

Безспорният авторитет на учебното заведение, се дължи на качеството на учебно-възпитателната работа и на постигнатите високи резултати. През годините то се е утвърдило като водещо учебно заведение в град Бургас.

 

Екип от отлични педагози полагат грижи за формиране на личности с висока интелектуална подготовка и култура.

 

Репутацията на Професионална техническа гимназия, Бургас се гради върху солидните традиции на учебното заведение, както и славата на завършили образованието си в него.

 

Директор на ПТГ, Бургас е г-жа Фотинка Въргова.

 

Контакти

Професионална Техническа Гимназия

Град Бургас, Община Бургас, кв. Акации, ул. Беласица
Телефон: 056852284, 056715359, 056854233
GSM: 0887619599, 0885217897
Интернет сайт: 

Още Училища в Община Бургас