Регистър на училищата

Школа Софроний, Град София - Курсове 6 клас

курсове български език

курсове български език, курсове зрелостници, курсове математика, организирани курсове за 6 и 7 клас, организирани курсове за кандидат студенти, организирани курсове за приемни изпити във вуз, организирани курсове по български език софия, организирани курсове по литература софия, организирани курсове по математика софия, подготвителни курсове за зрелостници софия, подготовка 6 клас, подготовка 7 клас, подготовка бел, подготовка за матура, подготовка зрелостници, подготовка математика, пълен курс на обучение в школа софроний, софия, школа софроний, школа софроний софия

Школа Софроний
Курсове 6 клас

Курсове за 6 клас


В 6. клас започва подготовката на ученика за предстоящите след 7. клас изпити за външно оценяване. При започване от 6. клас се получава цялостен завършен цикъл в подготовката на всеки ученик. Записването е за препоръчване, тъй като учениците са по-добре подготвени за 7. клас.

 

Нашият опит показва, че за тази възрастова група е целесъобразно да се организират два курса с различен брой часове по математика (без това да се отразява на цената). Изучаваният материал по български език и литература и по математика в двата курса следва учебната програма в 6. клас с известно надграждане – това са задачите по математика с практически характер по форматa PISA.

 

1. Курс по български език и литература (2 ч. седмично) и математика (3 ч. седмично), събота

 

2. Курс по български език и литература (2 ч. седмично) и математика (2 ч. седмично), неделя

 

 

  • Характеристика на курсовете

 

  • Организация на двата курса

 

  • Време и място на занятията

 

  • Обратна връзка с родителите

 

  • Такса за обучение и отстъпки

 

  • Допълнителна и текуща информация

 

  • Записвания

 

 

Характеристика на курсовете

 

Занятията и в двата курса целят отлична успеваемост в училище, като изучаваният материал следва учебната програма по български език и литература и математика в 6. клас. Курсът (1) е насочен предимно към ученици, които имат пропуски в знанията по математика или срещат затруднения в училище. Техните пропуски трябва да се попълнят, което е и основната цел на курса. Като цяло обаче двата курса не се различават съществено и упражненията и самостоятелните работи са насочени към предстоящия изпит в 7. клас. Общият хорариум по български език и литература и по математика е 180 часа за курса (1) и съответно 144 учебни часа за курса (2).

 

Курсистите получават от Школата учебни помагала по математика и по български език и литература, както и други материали, свързани с учебния процес. Специално за 6. клас по математика са подготвени практически задачи по модела, предложен от Програмата за международно оценяване на учениците при Организацията за икономическо сътрудничество и развитие ‒ PISA (Programme for International Student Assessment).

 

Подготовката и успеваемостта на всеки ученик се контролират на всеки етап от курса чрез тестовe и домашни работи.

 

Обучението се извършва в групи от 10 до 12 ученици. Предлага се и индивидуална подготовка по математика, която се извършва с преподаватели и учебни материали на Школата в удобно време от понеделник до петък.

 

Занятията за курса (1) са по 5 учебни часа дневно в събота. Общият брой на часовете е 72 часа по български език и литература и 108 часа по математика.

 

Занятията за курс (2) са по 4 учебни часа дневно в неделя. Общият брой на часовете е 72 часа по български език и литература и 72 часа по математика.

 

Такса за обучение и отстъпки

 

Цената на един учебен час е 5 лв.

 

Не се заплащат допълнително учебниците и другите помагала, които учениците получават като бонус, а така също и пробните тренировъчни изпити.

 

Цената за целогодишна подготовка по двата предмета за всеки от курсовете за 6. клас е 760 лв., без увеличение за курс (1). Заплаща се на две вноски по 380 лв. за всеки учебен срок.

 

Цената за подготовка само по един предмет е 480 лв., които съответно се внасят на две вноски по 240 лв.

 

При заплащане на цялата такса в началото на учебната година се ползва 5 % отстъпка. При записване на двама близнаци вторият заплаща само 50 % от таксата.

 

За допълнителна и текуща информация: тел.: +02 987 24 28; 0878 63 08 18
0888 63 08 17

 

Записвания на нови курсисти: ул. "Париж" № 11, ет. 2, офис 4 (вход от безистена).
(работно време: 8.30 – 17.00 ч.)

 

Контакти

Школа Софроний 

Град София, Община Столична, ул. Стара планина 13, ПГМЕ Н. Й. Вапцаров
Телефон: 029872428
GSM: 0878630818, 0888630817
Интернет сайт: sofrony.com

Галерия

Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний
Школа Софроний

Още Училища в Община Столична

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов, София

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи

139 Основно училище Захарий Круша

139 Основно училище Захарий Круша, София

139 Основно училище Захарий Круша, София е с богата история, изпълнена със събития, допринесли за сегашния вид и авторитет на учебното заведение. Отваря врати, за да посрещне своите ж

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознато

71 Средно училище Пейо Яворов

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестн

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ В 8-МИ, 9-ТИ И 11-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2024 - 2025 Г. В ЧСУ Петко Р. Славейков езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получаване освен

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище „Изгрев“ е открито през 2015 г., изпълнява всички държавни образователни стандарти на МОН, като следва принципите за природосъобразен и здравословен начин на живот.

6-то основно училище Граф Игнатиев

6-то основно училище Граф Игнатиев, София

6-то основно училище Граф Игнатиев, гр. София осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ценности.

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев, София

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи п