Регистър на училищата

137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ, Град София

137 средно училище ангел кънчев

137 средно училище ангел кънчев, 137 средно училище софия, 137 су ангел кънчев софия, базово училище на биологическия факултет, базово училище на геолого географския факултет, базово училище на софийски университет, качествено и съвременно обучение софия, огнище на националните традиции софия, утвърдено средище на духовна изява софия, учебно заведение ментор в иновациите софия, учебно заведение с богата история софия, училище с визия за бъдещето софия, училище с гъвкави образователни програми софия, училище с ранно чуждоезиково обучение софия

137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
Информация

137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ

 

137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ, София е учебно заведение с богата история, която през годините претърпява редица промени, за да достигне до днешния си статут.

 

През 1957 г. основното училище отваря врати, за да посещне своите първи възпитаници.

 

През учебната 1991-92 г. учебното заведение променя статута си в средно общообразователно училище с ранно чуждоезиково обучение от първи клас.

 

Удовлетворявайки интереса на ученици и родители за разширяване на математически знания и умения, е разкрита паралелка за пети клас, с подбор по интереси за обучаваните. Тези ученици усвояват допълнителни знания по математика и ИКТ.

 

Според промените в образователната система е въведено профилирано обучение за гимназиална степен: "Чуждоезиков профил", "Технологичен профил - информационна сигурност" и "Технологичен профил - предприемачество и бизнес".


Днес 137 СУ АНГЕЛ КЪНЧЕВ, София е утвърдено средище на духовна изява и огнище на националните традиции.


Съвременено училище с добра материална база, която непрекъснато се подобрява и осъвременява, важно и водещо за по-добро, качествено и съвременно обучение. Учебното заведение е с курс на обучение от първи до дванадесети клас.


В училището се обучават 1037 ученици в 41 паралелки. През учебната 2008-2009 г. учители от училището започват апробация на българския електронен образователен продукт ЕНВИЖЪН, с последва апробация и приложение на JUMPIDO. Учебното заведение е домакин на много информационни и обучителни събития с този продукт за учители от цялата страна.


В резултат на това, 137 СУ АНГЕЛ КЪНЧЕВ, София е сред 187-те училища в света - Ментор в иновациите по програмата на Microsoft corporation "Иновативни училища". Член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и изпитен център по английски език, базово училище на Софийски университет, биологически факултет и геолого-географски факултет.


В учебното заведение са заети висококвалифицирани преподаватели и възпитатели. Тяхната мисия и цел е да предадат своите знания на учениците по най-достъпния за тях начин.


Педагозите се стремят да предоставят възможно най-много учебен материал на децата, за да поставят една успешна основа за тяхното по-нататъшно образование.


Стратегията на 137 СУ АНГЕЛ КЪНЧЕВ, София се базира върху формулировката "Училище с визия за бъдещето", обвързана със стратегическата рамка "Образование и обучение 2020". Имайки предвид бъдещето на образователната система, както и амбициите на училището да продължи да осъществява своята краткосрочна и дългосрочна визия на Ментор в иновациите, ръководният екип продължава да търси гъвкави образователни програми, които да поддържат и развиват компетентността на учителите за креативност, споделяне и сътрудничество помежду си, с учениците и родителите.

 

Контакти

137 средно общообразователно училище Ангел Кънчев

Град София, Община Столична, бул. Европа 135
Телефон: 028257353
Интернет сайт: www.137sou.org

Галерия

137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ
137 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ АНГЕЛ КЪНЧЕВ

Още Училища в Община Столична

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознато

71 Средно училище Пейо Яворов

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестн

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ В 8-МИ, 9-ТИ И 11-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2024 - 2025 Г. В ЧСУ Петко Р. Славейков езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получаване освен

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище „Изгрев“ е открито през 2015 г., изпълнява всички държавни образователни стандарти на МОН, като следва принципите за природосъобразен и здравословен начин на живот.

6-то основно училище Граф Игнатиев

6-то основно училище Граф Игнатиев, София

6-то основно училище Граф Игнатиев, гр. София осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ценности.

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев, София

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи п

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София, София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София е извъучилищно обслужващо звено в системата на народната просвета, за организиран отдих и спорт. Школата съществува от 20

202 Основно училище Христо Ботев

202 Основно училище Христо Ботев, Долни пасарел

202 Основно училище Христо Ботев, Долни Пасарел е учебно заведение със 147-годишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото