Регистър на училищата

144 Средно училище Народни Будители, Град София

144 иновативно училище младост 3

144 иновативно училище младост 3, 144 средно училище младост 3, 144 средно училище народни будители, 144 средно училище софия, 144 су народни будители, 144 су народни будители софия, 144 су софия, 144 училище младост 3, 144 училище народни будители софия, 144 училище софия, 144 училище софия младост 3, авторитетно учебно заведение младост 3, базово училище на су климент охридски, добра учебна подготовка младост 3, добри учебни резултати младост 3, добро образование младост 3, извор на знание младост 3, иновативно училище младост 3, иновативно училище народни будители, иновативно училище софия младост, качествено обучение младост 3, обучение и подготовка по музика софия, обучение и подготовка по хореография софия, педагози с богат опит младост 3, подготовка по изобразително изкуство софия, предпочитано училище младост 3, препоръчано училище младост 3, светилище на просвщението младост 3, специализирано обучение по музика софия, специализирано обучение по хореография софия, училище с музикална насоченост софия, училище с хореографска насоченост софия

144 Средно училище Народни Будители
Информация

144 Средно училище Народни Будители

144 СУ Народни будители София

 

144 СУ Народни будители е едно от най - реномираните средни учебни заведения в София, ж.к. Младост - 3, ул. Бъднина.

 

Отварило варти през 1987 год, за да посрещне своите първите възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето. Вървейки по светлия път на образованието, учебното заведение става емблема за елитно училище със здрави и трайни традиции, изваор на занания, средище на духовна изява.

 

Специфичен облик на училището придава обучението в паралелки с избираема и факултативна подготовка по изобразително изкуство, хореография и музика от I-ви до XII-ти клас.


144 СУ Народни будители е иновативно училище, в което се обучават 1301 ученици в 57 паралелки. Предлага общообразователна подготовка във вискотехнологична учебна среда, с грижа към личностното израстване и реализация на учениците.

 

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна. Прилагането на иновационни методи адаптира обучението, съобразявайки го с бързо променящите се условия на икономическия пазар и нуждата от високо образовани млади специалисти.


За да бъдат възпитаниците конкурентоспособни в променящите се условия на съвременния свят, училището адекватно реагира и въвежда нови учебни специалности в годините на своето развитие.


От 2001 год. 144 СУ Народни будители е базово училище на СУ Св. Климент Охридски - факултети: Педагогика, Начална и предучилищна педагогика, Философия, Музикална педагогика, Нов български университет, Варненски свободен университет. Училището разполага с модерна и съвременна база за придобиване на европейско образование и има многобройни отличия и награди от конкурси в страната и чужбина. Училището е член на Световната танцова асоциация към Юнескои на Асоциацията на Европейските музикални училща. Носител е на три сертификата за качество по европейските програми Коменски.

 

От 2007 год. 144 СУ Народни будители е носител на Сертификат за качество по европейката програма Сократ - Коменски по проект Изкуство без граници.

 

От 2009 год. придобива Сертификата за качество за проекта Да бъдем отговорни за собственото си обучение, с партньори по проекта - Италия, Испания, Германия, Латвия и Англия.

 

Водеща цел в работата на 144 СУ Народни будители е то да се наложи като институция със сериозни образователни и културни функции. Обучението и образованието, което получават възпитаниците му са на високо ниво.


Учебното заведение се слави с големия професионализъм на преподавателите и тяхната всеотдайност към своите възпитаници, обграждайки ги с внимание, давайки им знания.


Анализирайки резултатите, 144 СУ Народни будители отговаря на изискванията на новото време и целият колектив реагира адекватно на новата икономическа обстановка в страната и членството на България в ЕС.


Училището участва в разработване и прилагане на учебни планове и програми за различни форми на обучение и в международни проекти по програми на Европейския съюз.


144 СУ Народни будители се е наложило и утвъдило, като едно от най-добрите в Столицата, изграждащо знаещи и можещи личности с широка култура, национални добродетели и интелект, пълноценни граждани на България, Обединена Европа и света.


Директор на учебното заведение е г-жа Камелия Дилова.

Контакти

144 Средно общообразователно училище Народни будители

Град София, Община Столична, ж.к. Младост 3, ул. Бъднина
Телефон: 028774457, 028774052, 028770173
Интернет сайт: 144sou.bg

Галерия

144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители
144 Средно училище Народни Будители

Още Училища в Община Столична

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов, София

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи

37 средно училище Райна Княгиня

37 средно училище Райна Княгиня, София

37 СУ Райна Княгиня, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните цен

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ 8-МИ И 10-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 Г. В ЧСУ Петко Р. Славейков езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получаване освен на бъ

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев, София

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи п

17 Средно училище Дамян Груев

17 Средно училище Дамян Груев, София

17 Средно училище Дамян Груев с ранно чуждоезиково обучение, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейски

Британско училище в София

Британско училище в София, София

Британско училище в София – Училище на бъдещето! Британско училище в София е единственото училище в България със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство&ldq

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София, София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София е извъучилищно обслужващо звено в системата на народната просвета, за организиран отдих и спорт. Школата съществува от 20