Регистър на училищата

42 основно училище Хаджи Димитър, Град София

42 основно училище софия

42 основно училище софия, 42 основно училище хаджи димитър, 42 оу софия, 42 оу хаджи димитър софия, 42 училище софия, висококвалифицирани педагози софия, основно учебно заведение софия, оу хаджи димитър софия, педагози с богат опит софия, предпочитано основно училище в столицата, предпочитано основно училище софия, предпочитано училище с добра подготовка софия, препоръчано основно училище в столицата, препоръчано основно училище софия, препоръчано училище с добра подготовка софия, софия, училище извор на знание софия, училище с добра материална база софия, училище с добра подготовка софия, училище с качествено обучение софия, училище със запазени традиции софия, училище хаджи димитър софия

42 основно училище Хаджи Димитър
Информация

 42 Основно училище Хаджи Димитър София

 

42 ОУ Хаджи Димитър, София е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестното, пътя към бъдещето.

 

През всички години гради своя облик на училище с утвърдени традиции, средище на духовна изява, превърнало се в съвременно и модерно училище, развиващ се културно - образователен център в град София.

 

Учебното заведение заема централно място в образователната система на столицата. Училището е с общинско финансиране.


42 ОУ Хаджи Димитър разполага с отделен корпус за обучението на учениците от начален етап. Корпусът е оборудван с игротека и мултимедиен кабинет за пълноценното целодневно обучение на децата.


Класните стаи на най-малките ученици са слънчеви и уютни.


42 ОУ Хаджи Димитър, София разполага с кабинети, снабдени с необходимите за образователния процес помагала и нагледни средства.


В училището функционира кабинетна система, обзаведени са кабинети по дисциплините:


Химия и Физика


Биология


История и География


Налични са 3 компютърни кабинета, провеждат се интерактивни форми на обучение със системата Envision.


Обособени са 2 кабинета по английски език, оборудвани с компютри.


В сградата на училището са обзаведени още: кабинет по Домашна техника и Икономика, който разполага с модерна кухня, кабинет по Музика, 2 кабинета по Изобразително изкуство, 2 Физкултурни салона. Налична е просторна столова за изхранване на учениците, работи и училищен бюфет.

 

Логопед и ресурсен учител подкрепят децата със СОП. При възникнали проблеми насреща е училищния педагогически съветник.

 

Високото качество на подготовка, съдържа­телната същност на възпитателната работа, строгият ред и дисциплина са само част от характери­стиката на училището - черти, които градят авторитета и ролята му в духовният живот в продължение на дълги години.

 

42 ОУ Хаджи Димитър набира авторитет и влияние сред обществеността, като през последните няколко години, този авторитет се затвърждава от призовите места, които възпитаниците му заемат в общински и национал­­ни първенства - както академични, така и спортни.

 

Дълги години, крачка по крачка, общоучилищният колектив вървеше по пътя на успеха. По­ко­­ле­ние след поколение, хиляди възпитаници преминаваха като ято през класните стаи, усвояваха знания и отлитаха, за да ги приложат на практика в живота.

 

Днес 42 ОУ Хаджи Димитър е училище от висока класа, престижно и предпо­читано. Да си завършил учебното заведение и сега е привилегия, повод за открита гордост, мерило за трайни знания и умения, стимул за духовна и практическа съзидателна дейност.

 

В учебното заведение са формирани фанфарен оркестър и мажоретен състав. Провеждат се редица интересни извънкласни дейности.

 

Директор на учебното заведение е г-жа Фиданка Лазарова.

 

Училището разполага с:

 

  • Музей с интересна колекция от експонати, грамоти, медали и постоянна художественна галерия, събрала част от наградените творби на учениците.

 

  • Богата библиотека – уютен кът за срещи, където Леда Милева е чела на учениците свои произведения.

 

  • Актова зала – място за провеждане на концерти, презентации и театрални представления.

 

 

Контакти

42 основно училище Хаджи Димитър

Град София, Община Столична, ж.к. Хаджи Димитър, ул. Ген. Липранди 5
Телефон: 028403458, 028403455, 028403457
Факс: 028403458
Интернет сайт: www.42ou.com

Галерия

42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър
42 основно училище Хаджи Димитър

Още Училища в Община Столична

202 Основно училище Христо Ботев

202 Основно училище Христо Ботев, Долни пасарел

202 Основно училище Христо Ботев, Долни Пасарел е учебно заведение с 145 годишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото,

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ 8-МИ И 10-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 Г. В ЧСУ Петко Р. Славейков езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получаване освен на бъ

64 Основно училище Цар Симеон Велики

64 Основно училище Цар Симеон Велики, София

64 Основно училище Цар Симеон Велики, град София е учебно заведение с богата история, изпълнена със събития, допринесли за сегашния вид и авторитет на учебното заведение. Отворило врати през

Британско училище в София

Британско училище в София, София

Британско училище в София - Училище на бъдещето! Британско училище в София е единственото училище в България със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство“ ил

71 Средно училище Пейо Яворов

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене

71 Средно училище Пейо Яворов, Казичене е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото, неизвестн

27 Средно училище Акад. Георги Караславов

27 Средно училище Акад. Георги Караславов, София

27 СУ Акад. Георги Караславов, София е учебно заведение с дългогодишна история, утвърдило се като средище на висока култура, творчество и образованост. Отваря врати през 1978 год. в Столичния кв

17 Средно училище Дамян Груев

17 Средно училище Дамян Груев, София

17 Средно училище Дамян Груев, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичнит

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище „Изгрев“ е открито през 2015 г., изпълнява всички държавни образователни стандарти на МОН, като следва принципите за природосъобразен и здравословен начин на живот.