Регистър на училищата

94 Средно училище Димитър Страшимиров, Град София

94 средно училище софия

94 средно училище софия, 94 су димитър страшимиров, 94 су димитър страшимиров софия, 94 су софия, авторитетну училища кв христо ботев, едно от авторитетните училища в софия, извор на знание и мъдрост кв христо ботев, наложило се средно учлище в столицата, предпочитано средно училище в столицата, предпочитано учебно заведение в софия, препоръчано средно училище кв христо ботев, препоръчано учебно заведение кв христо ботев, проспериращо учебно заведение в софия, утвърдило се средно учебно заведение софия, училище с традиции кв христо ботев

Галерия

94 Средно училище Димитър Страшимиров
94 Средно училище Димитър Страшимиров
94 Средно училище Димитър Страшимиров
94 Средно училище Димитър Страшимиров
94 Средно училище Димитър Страшимиров
94 Средно училище Димитър Страшимиров
94 Средно училище Димитър Страшимиров
94 Средно училище Димитър Страшимиров
94 Средно училище Димитър Страшимиров

94 Средно училище Димитър Страшимиров
Информация

94 СУ Димитър Страшимиров

94 Средно училище Димитър Страшимиров, София осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ценности.

 

Училището се намира в кв. Христо Ботев и отваря врати, за да посрещне своите възпитаници в първопостроената сграда през 1938 година. Но поради увеличения брой на децата в образователна възраст, се налага сградата да бъде разширена. Първоначално учебното заведение носи името на българския публицист Георги Кирков. Образователните програми на училището са с професионална насоченост - металообработване, дървообработване, готварство и шивачество.


През 1989 г. учебното заведение е със статут на СПТУ с две основни професии - Оператор в шевното производство и Монтьор и водач на МПС.


От 2004 година училището сменя статута си на СОУ Димитър Страшимиров и е единственото средно учебно заведение с професионални паралелки, където се обучават предимно ромски деца. В учебната програма са включени занимания по интереси, които обхващат дейността на различни кръжоци и клубове, спорт, компютри и музика.

 

Всяко училище има своя история на създаване, утвърждаване и развитие, но всичките имат една обща цел: да предоставят добро образование, да изградят личности и да дадат пълноценна професионална квалификация. Висококвалифицираният персонал обучава повече от 800 ученика.

 

94 СУ Димитър Страшимиров е с общинско финансиране. Разполага с добра материална база и сграден фонд, които се обновяват и модернизират, чрез участие в проекти и средства от общината и УН. Наличен е просторен физкултурен салон и спортна площадка. Осигурено е постоянно видеонаблюдение на коридорите и класните стаи, целодневна охрана и СОТ.

 

Методиката на обучение, която се прилага в учебното заведение, е съвременна и приспособена към традиционните методи и способи на обучение. По този начин учебната дейност и занимания са ползотворни и интересни за децата. Учениците усвоят както теоретични, така и практически умения и знания. У учениците се възпитава любов към четенето и езиците, възможност за усвояване на граматичните правилата в езика, възможности за писмени и устни изяви.

 

Днес усилията за развитие на учебното заведение са насочени предимно към увеличаване ефективността на учебния процес.

 

Педагогическият колектив е съставен от висококвалифицирани и опитни преподаватели, които полагат усилия да изградят насърчаваща и подкрепяща среда за учениците и развитието на индивидуалната личност.

 

Дълги години, крачка по крачка, общоучилищният колектив вървеше по пътя на успеха. По­ко­­ле­ние след поколение, хиляди възпитаници преминаваха като ято през класните стаи, усвояваха знания и отлитаха, за да ги приложат на практика в живота.

 

През всичките тези години 94 СУ Димитър Страшимиров е извор на знание и мъдрост, стремейки се да създава обективни възможности за отлична подготовка, която води до последваща пълноценна реализация на възпитаниците си. Учителският колектив се гордее с немалкото от тях, продължили образованието си във ВУЗ.

 

Директор на учебното заведение е г-жа Латинка Ковачева.

 

 

Контакти

94 Средно училище Димитър Страшимиров

Град София, Община Столична, кв. Христо Ботев, ул. 511 № 22
Телефон: 029454663, 029451101
Факс: 029450344

Още Училища в Община Столична

Професионална гимназия по  хранително -  вкусови технологии  Проф. д-р Георги Павлов

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов , София

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи

ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ С ИЗУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК МЕРИДИАН 22

ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ С ИЗУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК МЕРИДИАН 22, София

Частно основно училище Меридиан 22 е лицензирано през 1993 година. Учениците, посещаващи училището повишават нивото на владеене на изучавания език през лятото, когато се организират посещения в