Регистър на училищата

HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си, Град София - Програми

hrc culinary academy

hrc culinary academy, квалифицирана кулинарна подготовка софия, квалифицирано кулинарно обучение софия, колеж ейч ар си, колеж ейч ар си софия, колеж за кулинарно обучение софия, кулинарна академия hrc, кулинарна академия hrc софия, кулинарна академия ейч ар си, кулинарна академия ейч ар си софия, кулинарна академия софия, кулинарно обучение софия, отлична кулинарна подготовка софия, предпочитана кулинарна академия софия, препоръчана кулинарна акдемия софия, програма кулинарни изкуства, професионален колеж ейч ар си, професионален колеж ейч ар си софия, частен колеж ейч ар си, частен колеж ейч ар си софия, частен професионален колеж ейч ар си

HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си
Програми

Кулинарна академия HRC дава отлична подготовка по следните прогрми:


КУЛИНАРНИ ИЗКУСТВА

 

Двугодишна модулна програма по Кулинарни изкуства, разработена от експерти в сферата на образованието и кулинарния бизнес. Обучението се провежда изцяло на английски език от различни по националност шеф-инструктори, с широк професионален и преподавателски опит в международна среда. Модерната учебна база в София предлага отлични условия: шест професионално оборудвани тренировъчни кухни, готварско студио, демонстрационен театър със 100 места, учебна изба за дегустации.

 

Учебната година в Академията стартира два пъти годишно: през септември и март.

 

По време на обучението си в Кулинарна академия HRC студентите имат възможността да съчетаят опит в България, Западна Европа и САЩ. Платените стажове се провеждат в някои от най-изтънчените хотели и ресторанти в света, за да подготвят студентите ни за истинската международна кариера на шеф-готвачи.

 

Практическият подход към обучението превръща курсистите в професионалисти за сравнително кратки срокове. Специално разработена от HRC серия от практически занятия развива умения както в класически, така и в съвременни кулинарни методи и техники. Освен да приготвят вкусни ястия, студентите получават и богати познания за основните кухни по света, които имат влияние в съвременната гастрономия.

 

Но готвенето не е всичко, което е необходимо за професионалния готвач или предприемач със собствен бизнес в гастрономията. Академията преподава и бизнес и творчески умения чрез модулите: Лидерство, Управление и контрол на разходите, Кулинарна фотография и дизайн на храна, Хигиена и безопасност на храните, Маркетинг в ресторантьорството, Основи на бюджетирането и други.

 

Програмата Кулинарни изкуства е разпределена по следния начин:

 

Семестър I - 6 интензивни месеца в базата на HRC в София

 

Семестър II - 1-ви стаж в Европа, подбран според приоритетите за развитие на студента: в зависимост от представянето му, опита и амбициите за бъдещо развитие, нашият кариерен отдел му изготвя оферта съгласно условията, определени от работодателя. Най-често предпочитаните локации са Холандия, Белгия, Германия, Малта, Испания, Португалия. Стажовете са платени, а заплащането и добавките, които курсистите получават, зависят от политиката и възможностите на работодателите.

 

Семестър III - Курсистите продължават подготовката си в учебния ресторант на Кулинарна академия HRC, където те поемат цялото управление, под егидата на техните шеф-инструктори. Курсистите добиват задълбочени и детайлни познания за всеки процес в ресторанта, изучават по-задълбочена теория и добиват практически знания по миксология, дегустация и работа с вино, кулинарна фотография и други.

 

Семестър IV - Втори стаж, базиран в Америка, с продължителност 12 месеца, съгласуван с предпочитанията на курсиста за професионално развитие и предходни постижения. Таксите за виза и осигуровки се покриват от Кулинарна академия HRC.

 

По време на своето обучение и дори след завършването им, възпитаниците на Академията получават насоки от нашия партньор HRC International за намиране на по-добри възможности в сферата на ресторантьорството и хотелиерството.

 

След успешно завършване на четирите интензивни семестъра в Кулинарна академия HRC, курсистите получават акредитирана от Световната кулинарна федерация ACF диплома по Кулинарни изкуства.

 


УПРАВЛЕНИЕ И ИНОВАЦИИ В ХОТЕЛИЕРСТВОТО

 

Курсистите придобиват задълбочени познания в Управление на хотелиерство и ресторантьорство, гастрономия, финанси и счетоводство, фронт офис операции, управление на събития и други бизнес модули, способстващи успешното кариерно развитие в динамичната хотелиерска индустрия.

 

Програмата Управление и иновации в хотелиерството създава предпоставки за постигане на високи резултати чрез:

 

  • Практически опит в нашия собствен бутиков хотел.

 

  • Платени стажове в най-добрите хотелски вериги в Европа и САЩ.

 

  • Личностно развитие; вълнуващи специализации, от които да изберете в последния семестър.

 

Програмата включва 2 семестъра в Кулинарна академия HRC и 6 до 12-месечен платен стаж в Европа или САЩ.
.

 

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЕРТИФИКАТ

 

Програмата предлага интензивно обучение в рамките на 24 седмици и се състои от два модула: Студена и топла кухня и Сладкарство и пекарство. При успешно издържан финален изпит курсистите получават професионална квалификация за Готвач - студена и топла кухня, и Сладкар/пекар.

 

След завършване на програмата и в зависимост от нивото на добитите умения и способности, се предлагат и стажове за 3 или 6 месеца, в България и чужбина.

 

Стажът не е включен в цената на програмата.

 


СЛАДКАРСТВО И ПЕКАРСТВО


7-седмичната интензивна програма по Сладкарство и пекарство, включва практически и демонстративни занятия за приготвяне на разнообразни десерти и сладкиши. Курсът представя различните концепции и приложения на сладкарството, които са изключително важни за работата в тази индустрия. Преподаватели-експерти споделят тайните на класически десерти, сладкарски и пекарски техники, включително приготвянето на видове хляб, работа с шоколад, захар и декорация на торти.


Курсистите имат възможност да се обучавате в специализираната пекарна Puratos, сладкарска кухня, както и в шоколадовото ателие. На успешно завършилите курса, се предоставя възможност за двуседмичен стаж в ресторант Таланти, или в пекарната на HRC, получават и сертификат.

 


СТУДЕНА И ТОПЛА КУХНЯ

 

Програмата включва 14 седмици интензивно обучение по нутрициология, безопасност и хигиена в кухнята, теория в кухнята, интензивна практическа подготовка по готварство.

 

След успешното завършване на курса готвачите могат да приготвят салати, предястия, супи, сосове, месо, риба и вегетариански основни ястия, също и някои традиционни ястия от азиатската и латиноамериканската кухня.

 

Таксата за обучение включва всички учебни материали, продукти, комплект ножове и униформа.

 


КРАТКИ КУРСОВЕ

 

Лятна академия за тийнейджъри

 


Лятото е време за почивка и забавление, но защо да не го използват и за да научат нещо ново, интересно и полезно? Кулинарна академия HRC предлага лятно училище за ученици на възраст 9-18 години.

 

В рамките на две седмици, всеки ден от понеделник до петък, те могат да готвят заедно с най-добрите шеф-готвачи на Академията. Участниците получават персонално внимание и насоки как се приготвят различни ястия, включват се в самия процес по подготовка, приготвяне и поднасяне на храната, научават как се съставя меню, как се комбинират продуктите и други.

 

Контакти

HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си

Град София, Община Столична, бул. Цар Борис III-ти 59
Телефон: 024260258
GSM: 0884059875
Интернет сайт: hrcacademy.com

Галерия

HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си
HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си
HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си
HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си
HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си
HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си
HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си
HRC Culinary Academy - Кулинарна академия Ейч Ар Си

Още Училища в Община Столична

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище „Изгрев“ е открито през 2015 г., изпълнява всички държавни образователни стандарти на МОН, като следва принципите за природосъобразен и здравословен начин на живот.

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ 8-МИ, 10-ТИ И 12-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 Г. В ЧСУ Петко Р. Славейков езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получаване освен на

6-то основно училище Граф Игнатиев

6-то основно училище Граф Игнатиев, София

6-то основно училище Граф Игнатиев, гр. София осигурява на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните ценности.

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев, София

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи п

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София, София

Център за подкрепа за личностно развитие - Спортна школа София е извъучилищно обслужващо звено в системата на народната просвета, за организиран отдих и спорт. Школата съществува от 20

202 Основно училище Христо Ботев

202 Основно училище Христо Ботев, Долни пасарел

202 Основно училище Христо Ботев, Долни Пасарел е учебно заведение със 147-годишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознатото

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознато

Частно средно училище Константин-Кирил Философ

Частно средно училище Константин-Кирил Философ, София

ЧСУ Константин-Кирил Философ, София е българско частно училище, с интензивно изучаване на английски/немски език. Предлага качествено образование, съобразено с изискванията на XXI век.