Регистър на училищата

Кулинарна академия Ейч Ар Си, Град София - Програми

квалифицирана кулинарна подготовка софия

квалифицирана кулинарна подготовка софия, квалифицирано кулинарно обучение софия, колеж ейч ар си, колеж ейч ар си софия, колеж за кулинарно обучение софия, кулинарна академия hrc, кулинарна академия hrc софия, кулинарна академия ейч ар си, кулинарна академия ейч ар си софия, кулинарна академия софия, кулинарно обучение софия, отлична кулинарна подготовка софия, предпочитана кулинарна академия софия, препоръчана кулинарна акдемия софия, програма кулинарни изкуства, професионален колеж ейч ар си, професионален колеж ейч ар си софия, частен колеж ейч ар си, частен колеж ейч ар си софия, частен професионален колеж ейч ар си

Галерия

Кулинарна академия Ейч Ар Си
Кулинарна академия Ейч Ар Си
Кулинарна академия Ейч Ар Си

Кулинарна академия Ейч Ар Си
Програми

Кулинарна академия Ейч Ар Си дава отлична подготовка по следните прогрми:


КУЛИНАРНИ ИЗКУСТВА

 

Двугодишна модулна програма по Кулинарни изкуства, разработена от експерти в сферата на образованието и кулинарния бизнес. Обучението се провежда изцяло на английски език от различни по националност шеф-инструктори, с широк професионален и преподавателски опит в международна среда. Модерната учебна база в София предлага отлични условия: шест професионално оборудвани тренировъчни кухни, готварско студио, демонстрационен театър със 100 места, учебна изба за дегустации.

 

Учебната година в Академията стартира два пъти годишно: през септември и март.

 

По време на обучението си в Кулинарна академия Ейч Ар Си студентите имат възможността да съчетаят опит в България, Западна Европа и САЩ. Платените стажове се провеждат в някои от най-изтънчените хотели и ресторанти в света, за да подготвят студентите ни за истинската международна кариера на шеф-готвачи.

 

Практическият подход към обучението превръща курсистите в професионалисти за сравнително кратки срокове. Специално разработена от HRC серия от практически занятия развива умения както в класически, така и в съвременни кулинарни методи и техники. Освен да приготвят вкусни ястия, студентите получават и богати познания за основните кухни по света, които имат влияние в съвременната гастрономия.

 

Но готвенето не е всичко, което е необходимо за професионалния готвач или предприемач със собствен бизнес в гастрономията. Академията преподава и бизнес и творчески умения чрез модулите: Лидерство, Управление и контрол на разходите, Кулинарна фотография и дизайн на храна, Хигиена и безопасност на храните, Маркетинг в ресторантьорството, Основи на бюджетирането и други.

 

Програмата Кулинарни изкуства е разпределена по следния начин:

 

Семестър I – 6 интензивни месеца в базата на HRC в София

 

Семестър II – 1-ви стаж в Европа, подбран според приоритетите за развитие на студента: в зависимост от представянето му, опита и амбициите за бъдещо развитие, нашият кариерен отдел му прелага оферта от Мишлен звезди институции, бутикови ресторанти, хотелски вериги. Най-често предпочитаните локации са Великобритания, Холандия, Белгия, Португалия, Германия. Стажовете са платени, а заплащането и добавките, които студентите получават, стриктно зависят от вътрешните политики на държавите и компаниите-работодател.

 

Семестър III – Студентите продължават подготовката си в учебния ресторант на Кулинарна академия HRC, където те поемат цялото управление, под егидата на Food&Beverage мениджър и шеф-инструктори. Студентите добиват 360-градусова представа за всеки един процес в ресторанта и паралелно с това изучават по-задълбочена теория, както и други практически знания, като миксология, дегустация и работа с вино, кулинарна фотография, предприемачество и други.

 

Семестър IV – Втори стаж, базиран в Америка, с продължителност 12 месеца, отново подбран според амбициите на студента и предходна история. Таксите за виза и осигуровки се покриват от Кулинарна академия HRC. Заплатата, която студентът получава в Америка, най-често е равносилна на заплатата за Junior позиция.

 

В повечето случаи тези стажове са последвани от предложение за постоянна работа. По време на своето обучение и дори след завършването им, всички възпитаници на Академията са подкрепяни и насочвани от нашия партньор HRC International за намиране на по-добри възможности в сферата на ресторантьорството и хотелиерството.

 

След успешно завършване на четирите интензивни семестъра в Кулинарна академия HRC, студентите получават акредитирана от Световната кулинарна федерация ACF диплома по Кулинарни изкуства.

 


УПРАВЛЕНИЕ В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО


Иновативна педагогическа програма, която стимулира предприемчивостта, посредством реални практически казуси, и развива уменията, необходими за управление на проекти, групова динамика, лидерство и творческо мислене. Методът на обучение е свързан с работа в екип и развиване на бързото взимане на ефективни управленски решения и прилагане на идеи и концепции в реална бизнес среда.

 

Обучението стимулира креативността, предприемаческия дух и мениджърското мислене. Завършилите програмата по Управление в ресторантьорството получават задълбочено разбиране и широки познания за глобалната индустрия на гостоприемството и храната, управлението на заведения за хранене, гастрономическа култура и инструменти, с които да претворят идеите си в бизнес план и впоследствие - в работещо заведение.

 

Програмата включва 2 семестъра в Кулинарна академия HRC и 1 семестър платен стаж в САЩ.

 


СЛАДКАРСТВО И ПЕКАРСТВО


7-седмичната интензивна програма по Сладкарство и пекарство, включва практически и демонстративни занятия за приготвяне на разнообразни десерти и сладкиши. Курсът представя различните концепции и приложения на сладкарството, които са изключително важни за работата в тази индустрия. Преподаватели-експерти споделят тайните на класически десерти, сладкарски и пекарски техники, включително приготвянето на видове хляб, работа с шоколад, захар и декорация на торти.


Курсистите имат възможност да се обучавате в специализираната пекарна Puratos, сладкарска кухня, както и в шоколадовото ателие. Успешно завършилите курса получават сертификат.

 

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЕРТИФИКАТ

 

Програмата предлага интензивно обучение в рамките на 24 седмици и се състои от два модула: Студена и топла кухня и Сладкарство и пекарство. При успешно издържан финален изпит курсистите получават професионална квалификация за Готвач - студена и топла кухня, и Сладкар/пекар.

 

След завършване на програмата и в зависимост от нивото на добитите умения и способности, се предлагат и стажове за 3 или 6 месеца, в България и чужбина.

 

Стажът не е включен в цената на програмата.

 


СТУДЕНА И ТОПЛА КУХНЯ


Програмата включва 14 седмици предмети като хранене, безопасност и хигиена в храненето, теория в кухнята, успоредно с интензивна практическа подготовка по готварство.
След успешното завършване на курса готвачите могат да приготвят салати, предястия, супи, сосове, месо, риба и вегетариански основни ястия, също и някои традиционни ястия от азиатската и латиноамериканската кухня. Таксата за обучение включва всички учебни материали, продукти, комплект ножове и униформа.

 


КОНТИНЕНТАЛНА КУХНЯ ( на български )

 

Иинтензивно 4-седмично обучение по континентална кухня. Програмата е изцяло на български език и е съставена за всеки, който иска да надгради или получи необходимата основа за стабилно развитие в гастрономията.

 

4-седмичната програма е комбинация от 10% теоретични занятия и 90% практически модули. За повече информация относно модулите, може да скролнете надолу в страницата.

 

След упешно завършване на програмата, студентът получава сертификат.

 

След завършване на програмата и в зависимост от нивото на добитите умения и способности, както и от личната мотивация, Кулинарна академия Ейч Ар Си може да съдейства за намирането на стаж.

 

Контакти

Кулинарна академия Ейч Ар Си

Град София, Община Столична, бул. Цар Борис III-ти 59
Телефон: 024260258
GSM: 0884059875
Интернет сайт: 

Още Училища в Град София

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев, София

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи п

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София

148 Основно училище Проф. д-р Любомир Милетич, София е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи по пътя към новото, непознато

37 средно училище Райна Княгиня

37 средно училище Райна Княгиня, София

37 СУ Райна Княгиня, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните цен

17 Средно училище Дамян Груев

17 Средно училище Дамян Груев, София

17 Средно училище Дамян Груев с ранно чуждоезиково обучение, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейски

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище Изгрев е иновативно училище отворило врати през 2015 год. в район Панчарево, ул. Люляк 17. Целта и амбициите на екипа на ЧОУ Изгрев са следване традициите и педагогическия подх

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА, София

Частно средно училище с изучаване на немски език ВЕДА е иновативно училище с над 20-годишен опит. Част от международната верига училища, лицензирани от Немското културно министерство да подг

Британско училище в София

Британско училище в София, София

Британско училище в София – Училище на бъдещето! Британско училище в София е единственото училище в България със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство&ldq