Регистър на училищата

Кулинарна академия Ейч Ар Си, Град София - Програми

квалифицирана кулинарна подготовка софия

квалифицирана кулинарна подготовка софия, квалифицирано кулинарно обучение софия, колеж ейч ар си, колеж ейч ар си софия, колеж за кулинарно обучение софия, кулинарна академия hrc, кулинарна академия hrc софия, кулинарна академия ейч ар си, кулинарна академия ейч ар си софия, кулинарна академия софия, кулинарно обучение софия, отлична кулинарна подготовка софия, предпочитана кулинарна академия софия, препоръчана кулинарна акдемия софия, програма кулинарни изкуства, професионален колеж ейч ар си, професионален колеж ейч ар си софия, частен колеж ейч ар си, частен колеж ейч ар си софия, частен професионален колеж ейч ар си

Кулинарна академия Ейч Ар Си
Програми

Кулинарна академия Ейч Ар Си дава отлична подготовка по следните прогрми:


КУЛИНАРНИ ИЗКУСТВА

 

Двугодишна модулна програма по Кулинарни изкуства, разработена от експерти в сферата на образованието и кулинарния бизнес. Обучението се провежда изцяло на английски език от различни по националност шеф-инструктори, с широк професионален и преподавателски опит в международна среда. Модерната учебна база в София предлага отлични условия: шест професионално оборудвани тренировъчни кухни, готварско студио, демонстрационен театър със 100 места, учебна изба за дегустации.

 

Учебната година в Академията стартира два пъти годишно: през септември и март.

 

По време на обучението си в Кулинарна академия Ейч Ар Си студентите имат възможността да съчетаят опит в България, Западна Европа и САЩ. Платените стажове се провеждат в някои от най-изтънчените хотели и ресторанти в света, за да подготвят студентите ни за истинската международна кариера на шеф-готвачи.

 

Практическият подход към обучението превръща курсистите в професионалисти за сравнително кратки срокове. Специално разработена от HRC серия от практически занятия развива умения както в класически, така и в съвременни кулинарни методи и техники. Освен да приготвят вкусни ястия, студентите получават и богати познания за основните кухни по света, които имат влияние в съвременната гастрономия.

 

Но готвенето не е всичко, което е необходимо за професионалния готвач или предприемач със собствен бизнес в гастрономията. Академията преподава и бизнес и творчески умения чрез модулите: Лидерство, Управление и контрол на разходите, Кулинарна фотография и дизайн на храна, Хигиена и безопасност на храните, Маркетинг в ресторантьорството, Основи на бюджетирането и други.

 

Програмата Кулинарни изкуства е разпределена по следния начин:

 

Семестър I – 6 интензивни месеца в базата на HRC в София

 

Семестър II – 1-ви стаж в Европа, подбран според приоритетите за развитие на студента: в зависимост от представянето му, опита и амбициите за бъдещо развитие, нашият кариерен отдел му прелага оферта от Мишлен звезди институции, бутикови ресторанти, хотелски вериги. Най-често предпочитаните локации са Великобритания, Холандия, Белгия, Португалия, Германия. Стажовете са платени, а заплащането и добавките, които студентите получават, стриктно зависят от вътрешните политики на държавите и компаниите-работодател.

 

Семестър III – Студентите продължават подготовката си в учебния ресторант на Кулинарна академия HRC, където те поемат цялото управление, под егидата на Food&Beverage мениджър и шеф-инструктори. Студентите добиват 360-градусова представа за всеки един процес в ресторанта и паралелно с това изучават по-задълбочена теория, както и други практически знания, като миксология, дегустация и работа с вино, кулинарна фотография, предприемачество и други.

 

Семестър IV – Втори стаж, базиран в Америка, с продължителност 12 месеца, отново подбран според амбициите на студента и предходна история. Таксите за виза и осигуровки се покриват от Кулинарна академия HRC. Заплатата, която студентът получава в Америка, най-често е равносилна на заплатата за Junior позиция.

 

В повечето случаи тези стажове са последвани от предложение за постоянна работа. По време на своето обучение и дори след завършването им, всички възпитаници на Академията са подкрепяни и насочвани от нашия партньор HRC International за намиране на по-добри възможности в сферата на ресторантьорството и хотелиерството.

 

След успешно завършване на четирите интензивни семестъра в Кулинарна академия HRC, студентите получават акредитирана от Световната кулинарна федерация ACF диплома по Кулинарни изкуства.

 


УПРАВЛЕНИЕ В РЕСТОРАНТЬОРСТВОТО


Иновативна педагогическа програма, която стимулира предприемчивостта, посредством реални практически казуси, и развива уменията, необходими за управление на проекти, групова динамика, лидерство и творческо мислене. Методът на обучение е свързан с работа в екип и развиване на бързото взимане на ефективни управленски решения и прилагане на идеи и концепции в реална бизнес среда.

 

Обучението стимулира креативността, предприемаческия дух и мениджърското мислене. Завършилите програмата по Управление в ресторантьорството получават задълбочено разбиране и широки познания за глобалната индустрия на гостоприемството и храната, управлението на заведения за хранене, гастрономическа култура и инструменти, с които да претворят идеите си в бизнес план и впоследствие - в работещо заведение.

 

Програмата включва 2 семестъра в Кулинарна академия HRC и 1 семестър платен стаж в САЩ.

 


СЛАДКАРСТВО И ПЕКАРСТВО


7-седмичната интензивна програма по Сладкарство и пекарство, включва практически и демонстративни занятия за приготвяне на разнообразни десерти и сладкиши. Курсът представя различните концепции и приложения на сладкарството, които са изключително важни за работата в тази индустрия. Преподаватели-експерти споделят тайните на класически десерти, сладкарски и пекарски техники, включително приготвянето на видове хляб, работа с шоколад, захар и декорация на торти.


Курсистите имат възможност да се обучавате в специализираната пекарна Puratos, сладкарска кухня, както и в шоколадовото ателие. Успешно завършилите курса получават сертификат.

 

ПРОФЕСИОНАЛЕН СЕРТИФИКАТ

 

Програмата предлага интензивно обучение в рамките на 24 седмици и се състои от два модула: Студена и топла кухня и Сладкарство и пекарство. При успешно издържан финален изпит курсистите получават професионална квалификация за Готвач - студена и топла кухня, и Сладкар/пекар.

 

След завършване на програмата и в зависимост от нивото на добитите умения и способности, се предлагат и стажове за 3 или 6 месеца, в България и чужбина.

 

Стажът не е включен в цената на програмата.

 


СТУДЕНА И ТОПЛА КУХНЯ


Програмата включва 14 седмици предмети като хранене, безопасност и хигиена в храненето, теория в кухнята, успоредно с интензивна практическа подготовка по готварство.
След успешното завършване на курса готвачите могат да приготвят салати, предястия, супи, сосове, месо, риба и вегетариански основни ястия, също и някои традиционни ястия от азиатската и латиноамериканската кухня. Таксата за обучение включва всички учебни материали, продукти, комплект ножове и униформа.

 


КОНТИНЕНТАЛНА КУХНЯ ( на български )

 

Иинтензивно 4-седмично обучение по континентална кухня. Програмата е изцяло на български език и е съставена за всеки, който иска да надгради или получи необходимата основа за стабилно развитие в гастрономията.

 

4-седмичната програма е комбинация от 10% теоретични занятия и 90% практически модули. За повече информация относно модулите, може да скролнете надолу в страницата.

 

След упешно завършване на програмата, студентът получава сертификат.

 

След завършване на програмата и в зависимост от нивото на добитите умения и способности, както и от личната мотивация, Кулинарна академия Ейч Ар Си може да съдейства за намирането на стаж.

 

Контакти

Кулинарна академия Ейч Ар Си

Град София, Община Столична, бул. Цар Борис III-ти 59
Телефон: 024260258
GSM: 0884059875
Интернет сайт: hrcacademy.com

Галерия

Кулинарна академия Ейч Ар Си
Кулинарна академия Ейч Ар Си
Кулинарна академия Ейч Ар Си

Още Училища в Община Столична

27 Средно училище Акад. Георги Караславов

27 Средно училище Акад. Георги Караславов, София

27 СУ Акад. Георги Караславов, София е учебно заведение с дългогодишна история, утвърдило се като средище на висока култура, творчество и образованост. Отваря врати през 1978 год. в Столичния кв

Частно основно училище Изгрев ЕООД

Частно основно училище Изгрев ЕООД, София

Частно основно училище „Изгрев“ е открито през 2015 г., изпълнява всички държавни образователни стандарти на МОН, като следва принципите за природосъобразен и здравословен начин на живот.

Професионална гимназия по механоелектротехника Н.Й.Вапцаров

Професионална гимназия по механоелектротехника Н.Й.Вапцаров, София

Професионална гимназия по механоелектротехника Н. Й. Вапцаров, София е училище с дългогодишна история, доказала своето достойно място в образователната система. Води своето начало от далечнат

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА, София

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА, град София е учебно заведение с дългогодишна история и традиции. Безспорният авторитет на гимназията, се дължи на качеството

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов, София

Професионална гимназия по хранително - вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи

37 средно училище Райна Княгиня

37 средно училище Райна Княгиня, София

37 СУ Райна Княгиня, София е учебно заведение, осигуряващо на своите възпитаници обучение според държавните образователни изисквания и стандартите на Европейския съюз в духа на демократичните цен

Частно средно училище Петко Рачов Славейков

Частно средно училище Петко Рачов Славейков, София

ПРИЕМ 8-МИ И 10-ТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 Г. В ЧСУ Петко Р. Славейков езиковата гимназия с английски и френски език се приемат ученици, като дава възможност за получаване освен на бъ

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев, София

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия Христо Ботев е учебно заведение с дългогодишна история, отворило врати, за да посрещне своите жадни за знание възпитаници, поемащи п